USKUMATU! Tüli putsade pärast jättis Norras mängud ära

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Toomas Huik

Norra jalgpallimeistrivõistlustel jäi nädalavahetusel pidamata seitse kohtumist, sest 95 ametiühingusse kuuluvat sealse kõrgliigaklubide mängijat hakkasid streikima.


Seega ei saanud pühapäeval väljakule joosta ka kolm Norra liigas pallivat eestlast. Streigis osalevad nii Raio Piiroja koduklubi Fredrikstadi ning Enar Jäägeri ja Sander Posti tööandja Aalesundi mängijad.

«Streikijate põhiargument on, et nad tahavad kanda put­sasid, mida nad ise soovivad. Praegu peavad mängijad kandma neid jalanõusid, millega võistkonda varustavad klubi sponsorid,» tutvustas Fredrikstadi mängumees Raio Piiroja ning lisas, et eestlased streikijate sekka ei kuulu. «Eks nende lepingute taga on suured rahad ja keegi ei soovi nii lihtsalt alla anda. Argument on streikijatel see, et klubi pakutavad jalanõud ei sobi neile.»

Norra on Rootsi kõrval teine tuntum liiga, kus mängijad peavad kandma klubi antavaid jalgpallijalanõusid ja väravavahid lisaks ka kindaid.

«Alguses tundus, et selline olukord kestab paar päeva ja pühapäeval voor siiski toimub, kuid laupäeva hommikul sai selgeks, et mängud jäävad ikkagi ära,» rääkis keskkaitsja. «Mul sõitsid isegi sõbrad siia, et mängu vaadata, kuid nüüd oli neil see tühi ettevõtmine.»

Seejuures pole Piiroja sõnul praegu selge, kui kaua streik võiks kesta. «Homme (täna – toim) peaks tulema mingi uus info. Kolmapäeval on meil kavas karikamäng, kuid praegu pole teada, kas see toimub,» sõnas Eesti koondise kapten. «Järgmine liigamäng peaks olema laupäeval.»

Kuna Piiroja ise ametiühingusse ei kuulu, siis on tema jaoks praegu tegemist küllaltki ebameeldiva olukorraga.

«Trenni ei saa ka korralikult teha, kuna meie meeskonnas ei streigi vaid kolm põhikoosseisu meest,» selgitas Piiroja. «Minu meelest on tegemist täiesti lootusetu ajastusega, sest koondisemängud on tulemas ja enne seda tahaks teha korralikult trenni ja saada ka mängupraktikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles