Austraalia poksija võidab tiitlivõistluste medali ühtegi lööki löömata

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia delegatsioon Briti Rahvaste Ühenduse mängude avatseremoonial.
Austraalia delegatsioon Briti Rahvaste Ühenduse mängude avatseremoonial. Foto: WILLIAM WEST/AFP

Täna alanud Briti Rahvaste Ühenduse mängudel on juba enne õiget sportlikku avalööki selge, et Austraalia poksija Taylah Robertson võidab medali.

Naiste kuni 51 kilogrammi kaaluklassis on võistlustules kõigest seitse naist. See tähendas, et keegi naistest pidi vabapääsmega otse poolfinaali saama ning selleks sportlaseks oligi 19-aastane Robertson.

Ning kuna mõlemad poolfinaali kaotajad võidavad poksis pronksmedali, ongi teismeline poksija automaatselt Briti Rahvaste Ühenduse mängude medalist. Seda ilma ühtegi lööki tegemata.

«Muidugi on tore, et medali saan, kuid tahan ikkagi kulda. Olen teinud nii palju trenni ning tahan selle välja teenida. Mul pole üldse vahet, kes mulle poolfinaalis vastu tuleb. Olen kõigeks valmis,» ütles Robertson.

Tegu pole esimese sarnase juhtumiga. 1986. aasta mängudel, mida boikoteerisid Aafrika rahvused, osales üliraskekaalu divisjonis vaid kolm sportlast. Toona teenis otsepääsme finaali Walesi poksija Aneurin Evans. Finaalis pidi ta aga hilisema profipoksi superstaari Lennox Lewis paremust tunnistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles