Võimsa mängu teinud Tartu võitis vastu ootusi Balti liiga pronksi!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond Foto: Tartu Ülikooli korvpallimeeskond / Facebook

Korvpalli Balti liigas võitis Tartu Ülikooli korvpallimeeskond pronksmedali, kui alistas Šiauliai korduskohtumises 78:70 ning teenis kahe mängu kokkuvõttes 164:158 võidu.

Tartu dikteeris pea kogu kohtumise käiku ning sillutas võiduks tee juba avaveerandil, mille võitis 30:20. Märkimisväärne oli Tartu meeskonna visketabavus esimese kümne minuti jooksul. 11 kahepunktiviskest tabati 11, viiest kolmepunktiviskest visati sisse kaks, lisaks saad sisse ka kaks vabaviset.

Teisel veerandajal kasvatas Tartu edu korraks isegi 12-punktiliseks, kuid Šiauliai 9:0 spurt tähendas, et poolajapausile mindi lõpuks Tartu eduseisus 48:41. Kolmas veerandaeg kuulus aga Šiauliaile ning viimasele veerandile mindi vastu 57:57 viigiseisus.

Neljanda veerandi alguses pääses Šiauliai esmakordselt 61:60 juhtima, kuid Tartu vastas kahe ja poole minuti jooksul tehtud 8:0 spurdiga ning läks oma teed, teenides 78:70 võidu. Kuna avamängu kaotas Tartu kodus 86:88, tähendas see kahe mängu kokkuvõttes 164:158 võitu.

Tartu on Balti liigas medali võitnud nüüd kolmel hooajal järjest. Tunamullu võideti hõbe ning mullu pronks.

Tartu parimana viskas Janar Talts 22 punkti (2-punktivisked 11/12), Steven Cook sai kirja 16 ning Carl Engström 14 silma. Vastaste parim oli Nicholas Joseph Zeisloft 17 punktiga.

Tartu mängis täna vaid seitsme mängijaga. Sealjuures polnud meeskonnaga Šiauliais kaasas Tartu ühte liidrit Tanel Sokku.

«Meie plaan töötas ja kaitseformatasioon, mida muutsime, töötas ka täiega. Mängisime meeskondlikult ja kõik võitlesid,» ütles Tartu peatreener Priit Vene pärast mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles