McGregorilt võetakse nädalavahetusel tiitlivöö, pretendendid pilluvad teravusi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conor McGregor peab ühe tiitlivöö meenutama.
Conor McGregor peab ühe tiitlivöö meenutama. Foto: David Becker/AFP/Scanpix

UFC president Dana White kinnitas, et Conor McGregorilt võetakse sel nädalavahetusel ametlikult kergkaalu tiitlivöö.

McGregor sai selle enda valdusesse 2016. aastal, kui peeti UFC 205 võitlusõhtu. Kuna aga iirlane pole nii kaua tiitlit kaitsnud, selgitavad selle uue omaniku nüüd Habib Nurmagomedov ja Max Holloway. «Ei mingit vahepealset meistrit. Kes võidab, see ongi meister,» vahendab BBC White'i sõnu laupäeva õhtul Brooklynis toimuva UFC 223 eelsel pressikonverentsil.

McGregor on MMAst eemal olnud juba 18 kuud, sest käis vahepeal poksimas Floy Mayweather Jr'iga. Iirlane avaldas vöö äravõtmise üle küll kerget pahameelt, ent lubas veel sel aastal puuri naasta.

Eeldatavasti on McGregor UFC 223 ajal ka ise saalis ja annab hoogu juurde vastasseisule Nurmagomedoviga. Venelane on seni võitnud kõik oma 25 matši ja pidanuks kohtuma UFC kergkaalu meistritiitlit enda käes hoidva Tony Fergusoniga, kuid too suutis Fox Sportsi stuudios külas käies narril kombel põlvesidet vigastada ja seetõttu jäi matš viimasel hetkel ära.

Õnneks leiti asendaja ühe kaalukategooria võrra altpoolt sulgkaalu absoluutne meister Max Holloway. Karjääri jooksul 19 võitu ja kolm kaotust saanud Holloway on kaaluvahetusest hoolimata Nurmagomedovile korralik pähkel: ta pole viie aasta jooksul tosinas järjestikuses matšis kaotanud ning on alistanud järgemööda nii oma senise kaalukategooria legendide hulka kuuluva Jose Aldo kui ka endise UFC sulgkaalu meistri Anthony Pettise. Tõsi, praegu tuleb tal kaalu kasvatada kõigest kuue päeva jooksul, samas kui tavaliselt kulub tal kaalu võtmiseks 8-12 nädalat.

Nurmagomedov ei jätnud kasutamata võimalust Fergusoni kallal nokkida. «Saa terveks, Tony – aga väike nõuanne, ära enam nii palju räägi. Mul on praegu peas palju mõtteid, aga ma ei taha olla sinusugune. Loodetavasti on see sulle õppetunniks, et sa edaspidi sõnu valiksid,» teatas venelane oma Instagrami-kontol.

Ferguson pidas aga samal ajal sotsiaalmeedias sõnasõda McGregori ja Nate Diazega, kes ironiseerisid tema loobumise üle. «Ei saa loobuda, kui sa kunagi ei võitle. Mehed, püsige oma reas,» teatas Ferguson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles