Allar Raja: võtsin kehalises kasvatuses nimme oma võistkonda neid, keda muidu viimastena valiti (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja
Allar Raja Foto: CJ Kask/EOK

Homme Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel tähistataval valge kaardi päeval seisavad Eesti sportlased koolikiusamise vastu ja kutsuvad üles kiusamisse sekkuma.

Sõudmise olümpiapronks Allar Raja meenutab kooliajast paljudele tuttavat olukorda, kus kehalise kasvatuse tundides võistkondi valides jäid mõned klassikaaslased alati rivis viimaseks. «Oli selgelt näha, kuidas see neid kurvastas ja mõjus nende enesehinnangule ning vahel nad isegi ei tulnud sellepärast tundi,» rääkis Raja.

Tulevasel olümpiasangaril oli klassivendadest kahju ja nii valis ta neid nimme oma võistkonda. «Patsutasin neile tunnustavalt õlale ja püüdsin märku anda, et nad on väärtuslikud meeskonnaliikmed. Eriti emotsionaalne oli see, kui me siis koos võitsime!» meenutas Raja.

Kiusamisel on palju vorme, nende seas ka see, kui kedagi tõrjutakse või mängu ei võeta. Eesti sportlased räägivad homme oma lugusid ja näitavad kiusamisele valget kaarti – hoolivuse ja tolerantsuse sümbolit. Sotsiaalmeedias saab sportlaste tegemisi jälgida EOK kodulehel ja teemaviidetega #äralasekiusata #WhiteCard #terveeestieest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles