38-aastane suusalegend teatas sportlaskarjääri lõpetamisest (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen
Marit Bjørgen Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago/Bildbyran

38-aastane Norra murdmaasuusataja Marit Bjørgen teatas kohaliku meedia vahendusel, et tõmbab oma pikale ja edukale sportlaskarjäärile joone alla.

Bjørgeni mittejätkamise peamiseks põhjuseks on motivatsioonipuudus. «Ma tean, et mul pole piisavalt motivatsiooni, et anda endast sada protsenti, seega otsustasin lõpetada,» sõnas suusakuninganna NRK-le.

Norra koondise treener Roar Hjelmeset oli Bjørgeni otsusest kuuldes löödud, kuid mõistis seda täielikult. «Ta tähendab Norra suusatamisele palju. Suurepärane suusataja. Ainult head sõnad on tema kohta öelda,» rääkis Hjelmeset.

Bjørgen on võitnud kaheksa olümpiakulda ning kokku 15 olümpiamedalit, olles sellega kõigi aegade edukaim talisportlane. Maailmameistrivõistlustelt on Bjørgeni auhinnakapis aga rekordilised 18 kuldmedalit ning MK-etappidet samuti rekordilised 114 esikohta.

Pyeongchangi olümpiamängude lõppedes võis Bjørgeni vähimagi kahtluseta tituleerida suusakuningannaks: ta võitis 30 km klassikadistantsil ja teatesõidus kulla, suusavahetusega sõidus hõbeda ning 10 km vabatehnikasõidus ja paarissprindis pronksi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles