Räikköneni auto ette jäänud mehaanik murdis mitu luud, Ferrari sai suure trahvi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari mehaanik jäi boksipeatuses Kimi Räikköneni auto ette ja vigastas raskelt jalga.
Ferrari mehaanik jäi boksipeatuses Kimi Räikköneni auto ette ja vigastas raskelt jalga. Foto: Giuseppe Cacace/AP/Scanpix

Vormel 1 sarja eilsel Bahreini etapil boksis Kimi Räikköneni Ferrari ette jäänud ja raskelt viga saanud mehaanik viidi haiglasse, kus tal tuvastati mitu luumurdu. Rahvusvaheline Autoliit FIA karistas võistkonda suure rahatrahviga.

Francesco nimeline tiimiliige aitas paigaldada Räikköneni autole vasakut tagaratast, kuid soomlasele anti luba boksist lahkuda, ehkki ratas polnud veel alt võetud. Auto ette jäänud mehaanik sai tõsiselt vigastada, haiglas diagnoositi tal nii sääre- kui ka pindluu murd. Esikoha saanud Sebastian Vettel pühendas oma võidu mehaanikule, soovides talle kiiret paranemist.

Kuna Ferrari eksis rängalt reeglite punkti 28.13a vastu, mis kohustab tiimi hoolitsema selle eest, et auto lubataks boksipeatusest rajale turvalisel moel, kutsusid etapi kohtunikud võistkonna esindaja välja ning määrasid tiimile 50 000 euro suuruse trahvi. Sarja võidusõidudirektor Charlie Whiting märkis, et mingeid lisasanktsioone siiski oodata ei ole. «Reeglid on ses osas väga lihtsad. Pealegi on tiimile suurim karistus see, et sõitja pidi niikuinii etapi pooleli jätma,» vahendab Autosport Whitingi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles