Maailma esinumber andis MMi eel konkurentidele tormihoiatuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Selby sai Hiina lahtiste stiilse auhinnakarika enda valdusesse juba kolmandat korda.
Mark Selby sai Hiina lahtiste stiilse auhinnakarika enda valdusesse juba kolmandat korda. Foto: Zhang Chenlin/imago/Xinhua/Scanpix

Snuukri maailma edetabelijuht Mark Selby võitis muljetavaldavas stiilis Hiina lahtised, alistades finaalis 11:3 Barry Hawkinsi.

Selby jäi finaalis küll 0:2 kaotusseisu, ent võitis järgmisest 12 freimist 11, lüües selle käigus 132-, 112- ja 90-punktilise breigi.  Viimase nelja aasta jooksul on ta Hiinas võidutsenud kolm korda, karjääri jooksul on see talle 14. tippturniiri võit.

Juba 21. aprillil tehakse Sheffieldis algust tänavuste maailmameistrivõistlustega, kus Selbyl on kaitsta mullune tiitel. Võitjale on ette nähtud rekordilised 425 000 naela ehk ligi pool miljonit eurot. Samas ei saa Selby nuriseda ka Hiina lahtiste auhinnaraha üle, sest see jääbki alla vaid MMi võidupreemiale. Äsjase esikoha järel kasvab Selby pangaarve sestap 225 000 naela ehk umbes 260 000 euro võrra.

MMi kvalifikatsiooniturniir algab Sheffieldis juba kolmapäeval ning 128 mängijat selgitavad välja need 16, kes pääsevad põhiturniirile 16 asetatud mängijaga mõõtu võtma. Kvalifikatsiooni kõikides ringides tuleb edasipääsuks võita 10 freimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles