Veel üks Norra laskesuusalegend lõpetab karjääri

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen
Emil Hegle Svendsen Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Alles nädal tagasi teatas Norra laskesuusalegend Ole Einar Bjørndalen pisaratega võideldes, et keha ei lase tal enam tippkonkurentsis võistelda. Täna teatas karjääri lõpetamisest ka tema konkurent ja kamraad Emil Hegle Svendsen. 

32-aastane Svendsen teatas pisaratega võideldes pressikonverentsil, et on otsustanud edukale karjäärile punkti panna.

«Tahaks, et mul oleks Ole Einari motivatsiooni (võrdluseks - Bjørndalen oli karjääri lõpetamise hetkel 44-aastane) ning võistelda veel paar aastat, aga mul ei ole seda tahet,» sõnas ta Norra ajakirjanikele.

Õnnetu Svendsen tunnistas, et on loobumismõtetega võidelnud jõuludest saadik, kuid lootis, et Pyeongchangis tuleb sära tagasi. Ta võitis küll Pyeongchangis ühisstardiga sõidus pronksmedali ning tuli nii meeskondlikus kui segateadesõdus hõbemedalile, kuid mida tagasi ei tulnud, oli kihk tipptasemel sporti teha.

«Otsus on tehtud. See on kindel.»

Svendsen on neljakordne laskesuusatamise olümpiavõitja ja 12-kordne maailmameister. Kokku võistles ta MK-sarjas 11 hooaega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles