Šokk-kaotus viib Venemaa hokilegendi tagasi NHLi ukse taha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk lahkub Peterburi SKA ridadest.
Ilja Kovaltšuk lahkub Peterburi SKA ridadest. Foto: Vladimir Fedorenko/Sputnik/Scanpix

Jäähokiliigas KHL sündis suurüllatus: läänekoneverentsi põhiturniiri võitja, tiitlikaitsja ja tänavunegi suursoosik Peterburi SKA kaotas konverentsi finaalis 2:4 Moskva CSKA-le. Kaotuse järel teatas SKA suurim täht Ilja Kovaltšuk, et tahab end taas proovile panna teisel pool ookeani NHLis.

«Ma ei tea veel täpselt, mis edasi saab. Aga soovin järgmised paar-kolm aastat mängida NHLis,» vahendab R-Sport Kovaltšuki sõnu. Nädala pärast saab Kovaltšuk 35-aastaseks, mis tähendab, et ta võib alustada läbirääkimisi ükskõik millise NHLi klubiga.

2013. aastal lahkus Kovaltšuk New Jersey Devilsi ridadest ja teatas toona, et tõmbab NHLi-karjäärile joone alla. Kui ta oleks soovinud enne 35. eluaasta täitumist liigasse naasta, oleks vastavalt liiga juhendile pidanud selleks üksmeelse nõusoleku andma kõik klubid.

SKA ridades tuli Kovaltšuk kaks korda KHLi meistriks. «Tänan kõiki fänne ja klubi juhtkonda. Aitäh, Peterburi. Ma ei jäta hüvasti, ütlen hoopis: näeme ükskord taas,» sõnas Kovaltšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles