Staaride nimekiri väljas: kas LeBron läheb tõesti kolmanda olümpiakulla jahile?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James USA rahvuskoondise särgis.
LeBron James USA rahvuskoondise särgis. Foto: Patrick Smith/AFP/Scanpix

NBA superstaar LeBron James võib 2020. aastal asuda jahtima kolmandat olümpiakulda. James oleks siis 34-aastane.

USA koondise esialgses 35-mehelises nimekirjas on James igatahes üles antud. Hetkeseisuga kuulub nimekirja 17 olümpiavõitjat ja tervelt 29 mängijat, kes on varem vähemalt USA koondise esialgsesse nimistusse pääsenud. Tavapäraselt 12 mehest koosnev koondis komplekteeritakse 2018.-2020. aastaks ning peaks osalema tuleva aasta MMil ja ületuleva aasta olümpial: seda muidugi eeldusel, et USA koondis mõlemale turniirile ikka pääseb.

Kõik väljavalitud osalevad 25.-27. juulil Las Vegases peetavas lühilaagris, teatab Insidethegames.biz. Koondist juhendab San Antonio Spursi pikaaegne peatreener Gregg Popovich. Mängijaid mahub valitute hulka 20 NBA klubist.

James tuli olümpiavõitjaks 2008. aastal Pekingis ja 2012. aastal Londonis, lisaks on tal auhinnakapis 2004. aastal Ateenast saadud pronks. Rio olümpiakoondisesse, mis võitis samuti kulla, ta aga ei kuulunud. Kaks kulda on olemas näiteks ka Kevin Durantil, Chris Paulil ja Deron Williamsil.

 

Introducing the 2018-20 USA Men’s National Team pool

A post shared by USA Basketball (@usabasketball) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles