Ken Torn Korsika rallist: 300 meetrit vabalangemist ei külva positiivsust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Torn ja Ken Järveoja sõitsid Korsika ralli testikatsel kraavi.
Ken Torn ja Ken Järveoja sõitsid Korsika ralli testikatsel kraavi. Foto: Junior WRC / Facebook

Korsika rallil JWRC arvestuses kaardilugeja Ken Järveojaga kuuenda koha saavutanud Ken Torn andis Kuku saatele «Piloot» intervjuu, kus meenutas esimest tõsist asfaldikogemust.

«Eestis sõitmine pole mingi asfaldikogemus. Siin (Korsikal) on hoopis teistsugused olud ja rehvi pidamisest arusaamine on täiesti erinev maailm. Kui asfaldil on kruus, siis sinna peale ei soovitaks slikkrehvidega minna,» võrdles Torn Korsikat Eesti rallidega.

Kui hooaja avaetapp Rootsis Tornil ebaõnnestus, siis Korsika kuuenda kohaga jäi Eesti rallisõitja rahulle. «Selle tulemusega olen ma rohkem kui rahul. Meil ei olnudki mingisugust muud eesmärki, kui ralli ilusti lõpuni tulla ja koguda kõik kilomeetrid kokku, et tulevikus suuremal või vähemal määral need enda kasuks pöörata,» rääkis Torn.

«Kui tee kõrval on 20 cm haljasala ja ülejäänud 300 m vabalangemist, siis ei külva väga positiivsust, aga võistlusautoga lähed hooga ja väga ei mõtle selle peale,» meenutas Torn sealseid raskeid ja keerulisi olusid. «Kui tulevikus saab rohkem asfaldil sõita ja tekib parem arusaam sellest asjast, siis on see väga äge pinnas, kus võidu sõita,» lisas ta.

Järgmised kolm etappi sõidetakse Tornile meelepärasemal pinnasel ehk kruusal, 17. mail antakse start Portugali rallile. «Sinna enam ei lähe sellise mõttega, et tahaks ainult kogemusi. Üle oma varju hüppama ei hakka ning peab arvestama, et kogemust mul sealt ei ole, aga kui mõistusega sõita, siis võiksin konkurentsis olla,» oli Torn positiivselt meelestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles