Peapõrutusest paranenud Käit: tuleb rahulikult võtta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit kanti Eesti koondise sõprusmängus Gruusiaga kanderaamiga väljakult minema.
Mattias Käit kanti Eesti koondise sõprusmängus Gruusiaga kanderaamiga väljakult minema. Foto: DAVID MDZINARISHVILI/REUTERS

Eesti jalgpallikoondise ja Ross County poolkaitsja Mattias Käit sai laupäeval Šotimaa kõrgliigas kirja esimesed mänguminutid pärast ehmatavat peapõrutust. 

Kuu aega tagasi Ross County reservmeeskonna eest mängides peapõrutuse saanud ning Kaukaasia-turneel Eesti ja Gruusia maavõistlusmängus kanderaamiga väljakult ära viidud Käit on paranenud. «Tervis on korras. Võib öelda, et olen paranenud, aga tuleb rahulikult võtta,» rääkis 19-aastane Käit Postimehele.

Laupäevases liigamängus Hiberniani vastu viibis Käit väljakul viimased pool tundi, kui Ross County mängis maha üheväravalise eduseisu ja kirjutas tabelisse juurde ühe punkti. Hiberniani viigivärav sündis 90. minutil. «Kui vastased olid viimases kaheksas (6 võitu, 2 viiki – toim) kohtumises järjest kaotust vältinud, siis oli see punkt meile väga kasulik,» kommenteeris Käit. «Valus, et viigivärav löödi viimastel minutitel,» lisas ta.

Pärast koondisemänge jäi Käit välja Ross County koosseisust tugeva Glasgow Celticu vastu. Sellel polnud mingit pistmist peapõrutusega. «Teised said selleks mänguks kaks nädalat valmistuda. Ma ei usu, et treener oleks mind koosseisu pannud,» selgitas Käit.

Eelmisel kuul vahetas Ross County peatreenerit ning debüüdi uue peatreeneri juhendamisel tegi Käit just laupäevases lahingus Hibernianiga. «Ta pani mind esimesena vahetusest sisse ja lootis midagi head. Ei oska öelda, kas jäi rahule või mitte, sest pole sellest temaga pärast mängu rääkinud,» sõnas keskpoolkaitses mänginud Käit. «Järgmised mängud näitavad,» lisas ta.

Ross County lõpetas Šotimaa kõrgliiga põhihooaja 12 meeskonna konkurentsis eelviimasel kohal ning jätkab mängudega tabeli alumise poole meeskondadega. «Põhieesmärk oli viimaselt kohalt välja rabeleda, et vältida automaatset väljakukkumist. Kindlasti soovime need viis järelejäänud mängu võita, sest kõik usume sellesse,» rääkis Käit, kes viibib Ross Countys laenulepingu alusel.

Fulhamist laenatud poolkaitsja ei osanud tulevikuplaanidest rääkida. «Ei ole sellele mõelnud. Tuleb see hooaeg klubis ja koondises lõpuni mängida ning seejärel vaadata, kui kaua ja kas üldse saan puhata. Mul hakkab Fulhamis lepingu viimane aasta. See on klubi otsustada, kas nad tahavad mulle uut lepingut pakkuda, sest kõik oleneb sellest, kas nad tõusevad Premier League’i või mitte,» ütles Käit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles