Treiali koduklubi võitis Tšehhis tiitlikaitsjat ja pääses esmakordselt finaali!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Treial (number 11) oli viimases mängus efektiivsusnäitajaga +7 üks meeskonna paremaid.
Henri Treial (number 11) oli viimases mängus efektiivsusnäitajaga +7 üks meeskonna paremaid. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tšehhis CEZ Karlovarsko klubis mängiv temporündaja Henri Treial aitas koduklubi ajaloos esimest korda finaali, kui poolfinaali viimases kohtumises saadi tiitlikaitsja Ceske Budejovicest võõrsil 3000 pealtvaataja ees jagu tulemusega 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 17:25, 15:13).

Treial tegi taas väga korraliku mängu, tuues 12 punkti (+7). Karlovarsko võitis seeria kokkuvõttes 3:0 ja läheb finaalis vastamisi kas Libereci või Kladnoga, hetkel juhib teise poolfinaali seeriat 2:1 Kladno. Finaalseeria algab 18. aprillil, vahendab volley.ee.

Temporündaja ütles, et klubi jaoks on finaali jõudmine suur saavutus ja klubi juhtkond on rahul. «President kirjutas ka meile, et veel ei täna meid selle saavutuse eest, kuna hooaeg läheb edasi ja tuleb täiega edasi panna, aga soovis siiski õnne ja ütles, et on igati rahul juba sellega, mida siiamaani teinud oleme. Võistkond on see hooaeg tõesti head koostööd teinud. Eks mõned ebaõnnestumised ikka tulevad, aga see on normaalne igale tiimile. Sidemängija klapp ründajatega on väga super olnud ja endal on väga mõnus olnud terve see hooaeg. Kui võistkonna sisekliima on hea, siis läheb ka endal kindlasti hästi ja see hooaeg on tõesti asjad õnnestunud suurepäraselt,» rääkis Treial meeskonna edust.

Poolfinaali viimast kohtumist oli vaatamas 3000 inimest. Treiali sõnul on tähtsatel mängudel peaaegu alati saal paksult rahvast täis ja sellises atmosfääris mängimine on igati positiivne. «Inimesed naudivad täiel rinnal võrkpalli ja elavad kaasa. Mida suurem publik, seda mõnusam ja võimsam atmosfäär ning meeletult hea mängida!» lisas mängija.

Soomes on Kertu Laagil ja Salo LP Viestil käsil finaalseeria HPK naiskonna vastu, eile peetud seeria kolmandas kohtumises pidi Salo vastu võtma 2:3 (25:15, 24:26, 23:25, 25:17, 10:15) kaotuse. Eesti koondise diagonaalründaja tõi mängu resultatiivseimana 25 punkti (+11), realiseerides 49 tõstest 22 (45%), 3 punkti lisandus blokiga.

HPK asus ühtlasi seeriat juhtima 2:1, meistritiitli kindlustamiseks on vaja kolme võitu.

Kevin Soo ja tema koduklubi Mitteldeutschland on üks voor enne põhiturniiri lõppu kindlustanud Saksamaa esiliiga põhjadivisjoni võidu. Play-off'i liigas ei toimu. Soo sõnul oli klubil hooaja alguses kindel eesmärk meistriliigasse pääseda, ent ühe suursponsori kaotus tõmbas sellele unistusele kriipsu peale.

Soo rääkis volley.ee-le, et on esimese välisliiga kogemusega igati rahul. «Liiga tase oli nii ja naa. Esimesed kaks-kolm klubi oleks võimelised ka Credit24 Meistriliigas hästi esinema ja isegi ma arvan heal päeval Eesti tugevamatega rinda pistma. Liiga keskmikud olid meil alati sellised üllataja rollis ja nende kodusaalid olid reeglina väga väiksed ja madalad, mis tegi asja väga raskeks seal,» kirjeldas temporündaja sealset taset.

Oma klubile Sool etteheiteid pole ja organisatoorselt toimis klubi tema sõnul nii varustatuse kui ka muude asjade kohapealt 1 Bundesliga (meistriliiga) tasemel. «Hooaja endaga olen rahul, sest sain kõik, mida ma siit eeldasin saada - kõvasti mänguaega ja esimese välismaa kogemuse. Kuna Gianni (Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu) kaudu ma siia sain, siis ka treener vastas ootustele ja sai natuke idividuaalselt tööd tehtud. Kokkuvõttes võib öelda, et täitsa tipp-topp hooaeg. Vigastusi suutsin vältida ja suuri ärakukkumisi ka polnud,» rääkis Soo, kes loodab ka tuleval hooajal end mõnes välisliigas proovile panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles