Draamat igale maitsele: Klavan on Meistrite liiga poolfinaalis, Messi mitte

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ragnar Klavani koduklubi Liverpool jõudis jalgpalli Meistrite liigas poolfinaali, kui korduskohtumises alistati Manchester City 2:1 ning kahe mängu kokkuvõttes pääseti edasi 5:1 võiduga. Klavan pääses platsile 81. minutil. 

Poolfinaalis võib Liverpool kohtuda aga suurüllatuse sepistanud AS Romaga, kes pööras võõrsil FC Barcelonalt saadud 1:4 kaotuse 3:0 võiduks. 

City läks kohtumist juba teisel minutil 1:0 juhtima, kui Virgil van Dijki valesöödust tekkinud olukorra lahendas väravaga Gabriel Jesus. City surumine jätkus ning esimese poolaja lõpus võinuks seis olla 2:0, kui 41. minutil palli lõi väravasse Leroy Sane.  Kohtunik vilistas aga suluseisu ning värav ei lugenud.

Poolajavile kõlades läksid Manchesteri mängijad mõistagi protesteerima ning vaos polnud ka peatreener Pep Guardiola – katalaan rõhus faktile, et pall põrkas Sanele James Milneri põlvest ning Sane ei saanud kuidagi suluseisus olla. Guardiola kõnemaneer oli aga taaskord äkiline ning kohtunik Antonio Miguel Mateu Lahoz saatis treeneri hoopis tribüünile.

Liverpool sai juhtunust aga indu juurde ning 56. minutil viigistas seisu Mohamed Salah. Liverpooli 2:1 võidu kindlustas Roberto Firmino.

Jalgpall armastab muinasjutte ning ühe sellise kirjutas AS Roma. Roma kaotas võõrsil Barcelonale 1:4, kuid kodus mindi juba kuuendal minutil Edin Džeko väravast juhtima. 58. minutil teenis Roma tänu Džeko pikalitõmbamisele penalti, mille realiseeris Daniele de Rossi. Itaallaste rõõmupidu sai alata aga tänu Konstantinos Manolase tabamusele 82. minutil. 

ENNE MÄNGU:

Manchester Cityt ootab ees ülesanne, millega on seni eurosarjades hakkama saanud vaid Barcelona, kui tuli 1985/86 aasta Euroopa karikas Göteborgi vastu välja avamängu 0:3 kaotusseisust ning pääses edasi tänu penaltiseeriale.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp on veendunud, et ka Manchester City on klubi, kes suudaks Liverpooli ebaõnnestumise korral keerulisest seisust välja tulla. Seetõttu rõhutas ta ka mängueelsel pressikonverentsil, et Liverpool ei saa kaitsesse istuma jääda, sest vaja on lüüa vähemalt üks värav.

«Peame kogu aeg mängus sees olema, peame olema vaprad ja energilised. Kui me edasi lähme, siis meid ootavad ilmselt ees Madridi Real, Müncheni Bayern ja Barcelona. Asi ei lähe üldse kergemaks. Oleme väga õnnelikud, et me üldse Meistrite liigas oleme, ning veel õnnelikumad, et nii kaugele jõudsime,» ütles Klopp.

Esimeses mängus vigastada saanud Mohamed Salah tegi eile kaasa Liverpooli treeningu ning on suure tõenäosusega täna platsil. Kas koosseisu kuulub ka Ragnar Klavan, selgub tund aega enne mängu ehk kell 20.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles