Tšehhis karjääri parimat hooaega tegev Treial: uue klubi otsingud käivad

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Treial (valges) soovib pärast kahte edukat hooaega Karlovarskost lahkuda.
Henri Treial (valges) soovib pärast kahte edukat hooaega Karlovarskost lahkuda. Foto: cvf.cz

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Henri Treial teeb Tšehhis edukat hooaega ning ihkab järgmisel hooajal astuda karjääris sammu edasi.

25-aastase Treiali koduklubi CEZ Karlovarsko jõudis esmakordselt Tšehhi meistrivõistlustel finaali, kui alistas poolfinaalseerias põhihooaja võitja Ceske Budejovice 3:0. «Me ei arvanud enne seeriat, et nii lihtsalt pääseme, sest nemad said koduväljakueelise. Esimese mängu võitsime 3:0 ja pärast seda hakkasid nemad rohkem pabistama. Tänu sellele võitsime!» võttis Treial finaalseeria lühidalt kokku.

Eile peetud seeria viimases mängus olid võõral väljakul mänginud Karlovarsko võidunumbrid 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 17:25, 15:13). Treial oli Karlovarsko paremuselt teine skooritegija 12 punktiga. «Ma arvan, et kõige hullem esitus ei olnud. Võistkond tegi omaltpoolt kõik vajaliku ära ning mängijad jätsid endast kõik väljakule. Juhtkond ja treener jäid kõikide mängijatega rahule!» rääkis Treial rõõmsalt.

Finaalseerias läheb Karlovarsko vastamisi Libereci ja Kladno vahelise poolfinaalpaari võitjaga. «Minevik on näidanud, et Liberec sobib meile paremini, aga Kladno juhib seeriat 2:1,» rääkis Treial ning lisas, et suurt vahet pole, kellega vastamisi minnakse. «Loodame parimat ning läheme finaali võitma,» lisas ta.

Kahe hooajaga Tšehhis on Treial arenenud igas mänguelemendis, kuid võrulane leiab oma mängus endiselt puudujääke. «Areng on olnud suur. Debüüthooajal natuke pabistasin, aga teisel hooajal olen saanud ennast paremini käima ja siinse atmosfääriga harjunud. Bloki ja servi kallal on vaja töötada, rünnakuga olen rahul,» sõnas Tšehhi kõrgliiga resultatiivseim blokimängija.

Sellel hooajal pole Treialil põhitemporündaja kohale konkurentsi, sest slovakk Radoslav Prešinsky ja tšehh Tomaš Siroky heitlevad omavahel teise numbri nimel. Treiali leping Karlovarskoga lõppeb käimasoleval hooajal ning eestlane ei plaani seda pikendada. «Pigem ei tahaks siin jätkata. Uue klubi otsingud käivad. Huvi on olnud Prantsusmaa ja Belgia kõrgliigast,» selgitas ta.

Konkreetseid nimesid ei soovinud Treial avaldada, kuid tema siirdumine Prantsusmaale või Belgiasse ei oleks võrkpallisõpradele midagi uut. Teadupärast mängivad Prantsusmaal eestlased Ardo Kreek, Kert Toobal, Martti Juhkami ja Andri Aganits. Belgias hoiab Eesti lippu kõrgel Timo Tammemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles