Platsilt eemaldatud Sergei Pareiko: kohtunikel peaks häbi olema

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: Krakowi Wisla

Eesti jalgpallikoondise väravavaht Sergei Pareiko läks Poola meistriliiga kohtumises saadud punase kaardi peale nii endast välja, et valas kohtunikud üle emotsionaalse sõimuvalinguga. Pareikota jäänud Krakowi Wisla kaotas mängu 0:2.


«Ma ei kahetse midagi – hoopis kohtunikel peaks oma otsuse pärast häbi olema,» vahendas rus.postimees.ee Pareiko sõnu. Jalgpalluri hinnangul ei maksa tema sõnavõtule väga suurt tähelepanu pöörata, kuna tegemist olevat jalgpalluri tavaliste emotsioonidega.

«Tunnistan, et kohtunike aadressil öeldud väljendid polnud kõige korrektsemad, kuid mis parata… Ma ei kujuta ette, kuidas end sellises olukorras vaos hoida. Need, kes on sporti teinud, mõistavad mind,» lausus ta.
Pareiko teenis punase kaar­di väga vaieldavas olukorras. Lahtise palli eest võideldes põrkas ta kokku vastasmeeskonna ründajaga. Enda sõnul enne kokkupõrget palli puudutanud väravavaht arvas alguses, et viga vilistati ründajale, ent oma suureks üllatuseks nägi hoopis ise punast kaarti.

«Läksin küljekohtuniku juurde olukorda selgitama, kuid ta oli peakohtunikuga sama meelt – seejärel keesid mul emotsioonid üle pea,» rääkis Pareiko ja lisas, et reaktsioon polnud tingitud mitte ainult ebaõiglasest otsusest, vaid seepärast, et punasele kaardile järgnenud penalti murdis kogu mängu. «Seoses eemaldamisega jäid meile minimaalsed võimalused olukorrast välja tulla.»

Platsilt lahkunud väravavaht sõimas esmalt joonekohtunikku, riietusruumi siirdudes ei suutnud ta aga rahuneda ja tõi mahlakaid venekeelseid väljendeid kuuldavale veel ka staadionialustes koridorides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles