Mõrvas süüdi mõistetud Oscar Pistoriuse kohtusaaga lõppes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: © SIPHIWE SIBEKO / Reuters/REUTERS

Lõuna-Aafrika Vabariigi põhiseaduskohus lükkas esmaspäeval tagasi Oscar Pistoriuse apellatsioonikaebuse ja sellega ammendas mõrvas süüdi mõistetud sportlane talle saadaolevad kohtuinstantsid.

Põhiseaduskohus avaldas esmaspäeval avaldatud 28. märtsi otsuses tagasi Pistoriuse taotluse juhtum uuesti üle vaadata. Olümpiasportlase kohtusaaga kestis viis aastat ja talle mõistetud 13 aastat vangistust jääb jõusse.

«Oscar Pistorius on ammendanud oma kriminaalprotsessi juriidilised vahendid,» ütles LAV-i prokuratuuri pressiesindaja Luvuyo Mfaku juhtumi kohta.

«Rohkem pole neil (Pistoriuse kaitsel) midagi teha,» ütles Kaplinna ülikooli põhiseadusekspert Pierre de Vos.

Eelmisel aastal LAV-i kõrgeim apellatsioonikohus rohkem kui kahekordistas Pistoriuse kuue aasta pikkuse karistuse, mis talle määrati Reeva Steenkampi tapmise eest. Pistorius tulistas 2013. aastal oma tüdruksõpra Steenkampi neli korda läbi vannitoa ukse.

Minimaalne karistus mõrva eest on LAV-is 15 aastat vangistust. Kohus kutsus toona Pistoriuse esialgset karistust «šokeerivalt leebeks». Pistoriuse sõnul pidas ta Steenkampi tapmise ajal sissetungijaks.

Sportlane mõisteti algselt süüdi tapmises, kuid ülemkohus otsustas hiljem, et aset leidis mõrv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles