Eestlaste konkurent treenib nagu loom

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karsten Warholm
Karsten Warholm Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Eesti tõkkejooksjate Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagori konkurent, 400 meetri tõkkejooksu maailmameister Karsten Warholm rääkis Norra Rahvusringhäälingule, et on tõstnud märgatavalt oma treeningmahtusid ning treenib nagu loom. 

«Olen rohkem treeninud kui eelmisel aastal ning oleme harjutanud erinevaid metoodikaid kasutades,» sõnas Warholm. Tema treener Leif Olav Alnes täpsustas, et treeningmahud on suurenenud 10 – 15 protsendi võrra.

«Eelmisel aastal treenisime 26-27 tundi nädalas. Nüüd veidi rohkem. Muidugi lõpetame, kui ta ei jaksa. Kui ta jaksab, treenime edasi. Me ei mõtlegi nii palju tundide peale,» selgitas Alnes.

Sisehooajaga jäi Warholm rahule. Oma kõrvalalal alistas ta 400 meetri jooksus esimese eurooplasena tänavu 46 sekundi piiri, viies Ulsteinvikis toimunud võistlusel rahvusrekordi 45,88-ni. Ühtlasi püstitas norralane 300 meetri jooksus mitteametliku maailmarekordi 34,26. «See andis lootust, et võin ka suvel sama kiiresti joosta. Kõik on läinud plaanikohaselt,» sõnas ta.

Warholmi peamiseks eesmärgiks on Euroopa meistrivõistlused Berliinis. Seal soovib ta ületada ka Norra rekordi 48,22, mille ta jooksis Londoni MMil. Võrdluseks – Eesti rekord on Mägi isiklik tippmark 48,40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles