Sugu vahetanud tõstja unelm võib saada lõpu (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laurel Hubbard
Laurel Hubbard Foto: WILLIAM WEST/AFP

Uus-Meremaa tõstja Laurel Hubbard tegi hiljuti ajalugu kui osales esimese sugu vahetanud sportlasena Rahvaste Ühenduse mängudel. Nüüd võib aga äsja naiseks saanud Hubbardi sportlaskarjäär aga lõppeda, sest võistlusel sai ta rängalt vigastada.

Hubbard sündis mehena, kuid tegi soovahetusoperatsiooni ning on 2012. aastast alates naine. Naisena jätkas ta ka tipptasemel võistlemist ning võitis 2017. aasta MMil naiste raskeimas kaalukategoorias pronksmedali.

Mõistagi tuli sellest skandaal: pronksi võitnud egiptlanna Shaimaa Khalafi treener Mohamed Hosnytaha kommenteeris, et olukord pole kiita.

«Me ei olnud sellega nõus - kellegagi, kes on olnud nii kaua mees ja kellel on teistsugused hormoonid ja tunded. See ei ole aus ja me küsisime Rahvusvaheliselt Tõstmisliidult, kuidas ta tohib võistelda, kui on näidanud vaid aasta jagu oma testosteroonitasemeid.»

Ka Rahvaste Ühenduse mängudel tekitas Hubbardi osalemine probleeme, sest kahe seni anonüümseks jäänud riigi esindajad andsid sisse protesti.

Siiski lasti Hubbardil võistelda, kuid ta vigastas oma vasakut kätt. «Minu käsi on lömastatud. Tundub, et see lõpetab mu karjääri,» sõnas ta õnnetult.

Laurel Hubbard
Laurel Hubbard Foto: Paul Childs/REUTERS
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles