Video: 32-aastane matemaatikaõpetaja tegi NBA-s imelise debüüdi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Ingram (palliga)
Andre Ingram (palliga) Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Korvpalliliigas NBA sündis järjekordne tuhkatriinulugu, kui Andre Ingram debüteeris 32-aastaselt unistuste liigas.

Ingram ootas oma võimalust 10 aastat ning 384 mängu, millest enamiku tegi ta kaasa NBA tütarliigas. Teisipäeval avanes tal lõpuks võimalus tõmmata selga Los Angeles Lakersi särk ning joosta väljakule mängus Houston Rocketsiga.

Nimelt sõlmis Lakers mehega kaheks viimaseks põhihooaja mänguks lepingu ning Ingram ei raisanud sekunditki talle antud võimalusest. Kuigi Lakers kaotas mängu 99:105, tegi Ingram igati korraliku debüüdi, visates 19 punkti.

«Paljud inimesed, kes sellisest võimalusest unistavad, oleksid ilmselt juba alla andnud. Väikeliigades ei teenita väga palju raha, kuid mängugraafik on hullumeelne. Sa pead mentaalselt väga tugev olema, et seal nii kaua vastu pidada. See näitabki seda, kui tugev ta on ning kui palju ta korvpalli armastab,» ütles Lakersi peatreener Luke Walton.

Ingram ise oli debüütmängust vaimustuses. «Atmosfäär oli elektriline. Publik, valgussõu – see oli ainukordne võimalus.»

Igapäevaelus matemaatikat õpetava Ingrami mängust oli vaimustuses ka vastasmeeskonna superstaar Chris Paul. «Kümme aastat G-liigas rasket tööd teha ning teenida võimalus ja siis mängida selliselt – see on midagi imelist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles