Video: Timberwolves jättis Nuggetsi dramaatilises duellis kohamängude ukse taha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minnesota Timberwolvesi ja Denver Nuggetsi otsustav mäng kujunes kõvaks võitluseks.
Minnesota Timberwolvesi ja Denver Nuggetsi otsustav mäng kujunes kõvaks võitluseks. Foto: Jim Mone/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA selgus viimane play-off-mängudele pääseja põhiturniiri viimases voorus, kui omavahel olid vastamisi võrdselt 46 võitu omanud Minnesota Timberwolves ja Denver Nuggets. 112:106 võidu ja play-off-pääsme sai kodus mänginud Timberwolves, ent võitja selgitamiseks läks vaja lisaaega.

Avapoolaja võitis esimese veerandaja keskel edu kätte saanud Timberwolves kaheksa punktiga, ent Nuggets tuli visalt järele. Mõnepunktiline vahe püsis, kuni 2.52 enne normaalaja lõppu jõuti Jamal Murray kahest järjestikusest korvist viimaks viigini.

Jimmy Butleri korvile vastas 1.59 enne lõpusireeni taas Murray ning kahe viimase minuti jooksul kumbki meeskond enam punktilisa ei saanudki. Timberwolves jõudis selle aja jooksul mööda visata neli korda, Nuggetsi poolel eksis kahel korral Nikola Jokic ning 2,8 sekundit enne lõppu blokeeris Taj Gibson tema viske. 101:101 ja lisaaeg.

Viie minuti pikkune lisaaeg oli jõudnud poole peale, kui Paul Millsap viis Nuggetsi 106:105 juhtima. See jäigi aga Nuggetsi tänavuse hooaja viimaseks korviks. Jokic viskas veel kaks korda mööda, Timberwolvesi poolel tabas Jeff Teague ning lõpuminutil realiseerisid vabaviskeid Butler ja Andrew Wiggins. Timberwolves jõudis pärast 2004. aastat esmakordselt taas play-off'i.

Butleri arvele jäi lõpuks 31 punkti, Karl-Anthony Towns lisas 26 punkti ja võttis 14 lauapalli. Wiggins viskas 18 ja Teague 17 punkti. Nuggetsi suurim punktitooja oli 35 punktiga Jokic, kes võttis lisas 10 lauapalli. Will Bartoni arvele kanti 24 punkti, Murray lisas 20 punkti. Play-off'i avaringis ootab Timberwolvesi nüüd aga ees duell põhiturniiri parima meeskonnana 65 võitu kogunud Houston Rocketsiga.

Teise põneva duelli pidasid läänekonverentsis New Orleans Pelicans ja San Antonio Spurs. Mõlemad olid küll pääsu kohamängudele kindlustanud, ent mõlemat ähvardas ka oht jääda konverentsis seitsmendaks ehk kohtuda play-off'i avaringis kohe tiitlikaitsja Golden State Warriorsiga. Kodus mänginud Pelicans lükkas gaasi põhja 34:17 võidetud teisel veerandajal ning kindlustas lõpuks selge 122:98 võidu.

Hiilgas Pelicansi algviisik: Jrue Holiday viskas 23, Anthony Davis 22 ja Nikola Mirotic 21 punkti, lisaks võtsid nii Davis kui ka Mirotic 15 lauapalli. Rajon Rondo arvele jäi 19 punkti ja 14 korvisöötu, Etwaun Moore lisas 13 punkti. Spursi poolel ei küündinud samal ajal keegi enama kui 11 punktini.

Sarnasel moel jagasid omavahel kohti Portland Trail Blazers ja Utah Jazz. Portland võitis kodus 102:93 ning sai tänu sellele läänekonverentsis kolmanda koha. Üleplatsimees oli 36 punkti ja 10 korvisööduga Damian Lillard, C. J. McCollum lisas 19 punkti. Jazzile tõid nii Ricky Rubio kui ka Donovan Mitchell 17 punkti.

Blazers kogus lõpuks põhiturniiril 49 võitu, Jazz, Pelicans ja OKlahoma City Thunder said kirja 48 ning Timberwolves 47 võitu. Nuggets jäi 46 võiduga esimesena kohamängudele pääsejate seast välja. 48 võidu peale jõudnud kolmiku lõppjärjestus on Thunder-Jazz-Pelicans ehk kaks esimest mängivad omavahel ning Pelicans läheb vastamisi Blazersiga.

Kohti jagati ka idakonverentsis ning seal tõmbas pikema õlekõrre Miami Heat, alistades lisaajal 116:109 Toronto Raptorsi. Wayne Ellingtoni 32 punkti toel saadi tabelisse 44 võit ning kerkiti kuuendaks, ettepoole nii Milwaukee Bucksist kui ka Washington Wizardsist, kes mõlemad põhiturniiri viimase mängu kaotasid.

Teisalt võis tegu olla omamoodi Pyrrhose võiduga, sest nüüd läheb Heat avaringis vastamisi põhiturniiri 16-mängulise võiduseeriaga lõpetanud Philadelphia 76ersiga. Viimases voorus sai Sixers koguni 130:95 jagu Bucksist, Justin Anderson kostitas vastaseid 25 ning 24 punktiga. Markelle Fultz tegi aga ajalugu, saades vaid 19-aastasena ehk NBA ajaloo noorima mängija kirja kolmikduubli: 13 punkti, 10 lauapalli ja 10 korvisöötu.

Play-off'i paarid:

IDAKONVERENTS

  • Toronto Raptors - Washington Wizards
  • Boston Celtics - Milwaukee Bucks
  • Philadelphia 76ers - Miami Heat
  • Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers

LÄÄNEKONVERENTS

  • Houston Rockets - Minnesota Timberwolves
  • Golden State Warriors - San Antonio Spurs
  • Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans
  • Oklahoma City Thunder - Utah Jazz
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles