Priit Vene: Balti liiga on ressursi raiskamine

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Vene sõnul arenevad Tartus noormängijad paratamatult kiiremini kui Audenteses.
Priit Vene sõnul arenevad Tartus noormängijad paratamatult kiiremini kui Audenteses. Foto: Margus Ansu

Esimest hooaega Tartu meeskonna peatreenerina töötav Priit Vene rääkis intervjuus Postimehele noortetööst nii kitsamas kui laiemas tähenduses, ent vaagis ka esindusklubi hetkeseisu ja andis hinnangu Balti liiga olemusele.

Priit, kas Tartu teismelised noormängijad Hendrik Eelmäe (17), Robin Kivi (19) ja Märt Rosenthal (19) on sinu hinnangul selgelt edasi arenenud selle hooaja jooksul?

Mina näen seestpoolt küll, et on edasi läinud. Need, kes aru saavad, näevad seda ilmselt ka eemalt. Eks seepärast ma sõlmisingi klubiga kolmeaastase lepingu, et saaks noortega järjepidevalt tõsiselt tegeleda.

Asi toimib seepärast, et noortel on vaadata kedagi, kes on neist vanemad ja kogenumad. On mehed, kes on mööda maailma käinud ja teavad, kuidas asjad toimivad. Ja kui need kogenumad välismaalased või eestlased teevad ees täiega trenni, siis ma ei näegi võimalust, kuidas noored võiksid vähem teha. See arendabki neid. Minu hinnangul on Tartu kuus noormängijat läinud tänavu kiiremini edasi kui Audentese poisid, kellel pole elutarku ega ka füüsiliselt tugevamaid mehi igapäevaselt kõrval.

Eelmäe, Kivi ja Rosenthal on küllalt palju ka mänguaega saanud. Otsustavas pronksimängus kasutasid aga noortest vaid Eelmäed, sest teised poleks ilmselt seda taset veel välja kandnud. Kas tahaksid noori veel rohkem kasutada?

Mänguminutid pole kuhugi kirja pandud, need tuleb ise välja teenida. Ja kui keegi pääseb väljakule, peab ta ka oma võimaluse maksimaalselt ära kasutama, muidu järgmisel korral ei pruugi enam šanssi saada. Kui väljakule ei pääse, pole asi ilmselt mitte minus, vaid mängijas endas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles