Väravat endale nurunud Kane sattus Inglismaal naerualuseks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu värav!» ütleb Christian Erikseni (vasakul) emotsioon. «Ei, minu!» arvab paremal Harry Kane. Lõpuks jäigi peale Kane'i soov.
«Minu värav!» ütleb Christian Erikseni (vasakul) emotsioon. «Ei, minu!» arvab paremal Harry Kane. Lõpuks jäigi peale Kane'i soov. Foto: Nigel French/PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaal ametis olev «kahtlaste väravate komisjon», millel on voli tagantjärgi tabamuse autorit muuta, andis Tottenham Hotspuri ja Stoke City liigamängus Spursi löödud teise värava Harry Kane'ile. Otsus on aga kaasa toonud pilalaine, sest väidetavalt oli apellatsiooni värava enda nimele saamiseks käivitanud Kane ise.

Kahel eelmisel hooajal 25 ja 29 väravat löönud ning Inglismaa kõrgliiga parimaks väravakütiks kroonitud Kane'il on käimasoleval hooajal samuti kirjas soliidsed 25 tabamust (kui äsja talle antud värav juurde lugeda). Kuid esikohta on raske püüda, sest meeletus hoos olev Liverpooli mees Mohamed Salah on võrku sahistanud tervelt 29 korda.

Sestap ironiseeritaksegi nüüd, et Kane tahab iga hinna eest väravalööjate tabelis egiptlase kannule jõuda. Suvalised jalgpalliklubid hakkasid sotsiaalmeedias kuulutama, et on samuti ühe või teise värava Kane'ile andnud, ning sõna võttis isegi Alan Shearer, kelle nimel on Inglismaa kõrgliiga rekord 260 tabamusega. Tänasel päeval televisioonis töötav vanameister märkis, et tegelikult lõi ta karjääri jooksul veel üheksa väravat ning tahaks neidki nüüd ametlikult enda nimele... 

Kane on 103 väravaga küll selles edetabelis alles 26. kohal, ent kui Shearer jõudis 100 väravani kõige kiiremini ehk 124 mänguga, siis samas arvestuses on Kane kohe legendi kannul: tal kulus saja värava löömiseks 141 mängu.

Värske otsuse peale reageeris kiirelt (ja irooniliselt) ka Salah, kellele avaldasid toetust mitu kaasmängijat.

Ilmselt ei noritaks Kane'i kallal nii palju, kui Christian Eriksenilt ära võetud ja talle antud tabamus oleks olnud ilmselgem. Ent Kane vaid riivas õrnalt peaga palli... või kas ikkagi üldse riivas? Otsustagu igaüks ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles