Video: Patrik Laine tegi juba karjääri esimeses NHL-i play-off'i mängus ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrik Laine juubeldamas.
Patrik Laine juubeldamas. Foto: Jason Halstead/AFP

Soome noor hokitäht Patrik Laine osales möödunud ööl karjääri esimeses NHL-i play-off'i mängus, kui tema koduklubi Winnipeg Jets võitis kodus Minnesota Wildi vastu avamängu 3:2. 

Jetsi teise värava visanud Lainest sai läbi aegade noorim soomlane, kes NHL-i play-off'is värava visanud. Laine on loetud päevad veel 19-aastane, juubelit tähistab ta täpselt nädala pärast. Seni ehk enam kui veerand sajandit oli hoidnud rekordit enda käes Hannu Virta.

Põhiturniiri Aleksei Ovetškini järel liiga teise skooritegijana lõpetanud Laine mängib NHL-is teist hooaega, ent mullu Winnipeg play-off'i ei pääsenud.

Huvitaval kombel polnud ka Jetsi kahe ülejäänud värava autorid Mark Scheifele (25) ja Joe Morrow (25) kunagi varem play-off'is väravat löönud.

Sellest, kui palju erines antud mäng suvalisest põhiturniiri kohtumisest, andis märku taklamiste statistika. Kui seni oli Jetsi keskmine taklamiste arv mängus 22, siis Wildi mängijatele sõideti juba avakolmandikul 19 korral sisse.

Nelja võiduni peetav seeria jätkub reedel Winnipegis.

Patrik Laine (paremal) mänguhoos.
Patrik Laine (paremal) mänguhoos. Foto: John Woods/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles