Miks jäi Tammemaa Belgias esmakordselt mänguajata?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Tammemaa (number 4).
Timo Tammemaa (number 4). Foto: Maaseiki Noliko

Timo Tammemaa koduklubi Maaseiki Noliko alistas Belgia meistriliiga nelja parema meeskonna turniiril eile 3:0 (21, 20, 23) Rait Rikbergi endise koduklubi Meneni. Kohtumise statistika näitab, et Eesti koondise temporündaja väljakul ei käinud. Postimees uuris, milles asi.

«Kuna me olime juba enne mängu finaalipääsu taganud, siis otsustati mulle lihtsalt puhkust anda,» selgitab Tammemaa. «See oli kogu hooaja peale esimene mäng, mil ma algkoosseisu ei kuulunud.»  

Tiitlikaitsja Maaseik on kogunud viiest mängust viis võitu ja kindlustanud üks voor enne meistrivõistluste teise faasi lõppu lisaks finaalipääsule ka esimese asetuse. Teisena edeneb suure tõenäosusega finaali Maaseiki lähim rivaal Roeselare.

Kas mõlema hiljutise omavahelise mängu võidud näitavad, et Maaseik on tänavu Roeselarest selgelt parem? 

«Eelviimane omavaheline mäng oli väga pingeline. Igas geimis oli põnevust lõpuni, käis meeletu bloki-kaitse mäng. Tõenäoliselt tuleb ka finaalis kõva andmine,» vastas Tammemaa.

Isiklikus plaanis on 26-aastane Tammemaa jäänud hooajaga igati rahule.

«Siin on blokis minu jalgade tööle keskendutud. Seeläbi on liikumine ka paremaks läinud. Ma ei pea enam eraldi mõtlema, kuidas jalad liiguvad, õige liikumine tuleb loomulikult, lihasmäluga. Olen ka üleüldiselt stabiilsemaks muutnud. Suudan ühtlast joont hoida pea igas mängus.»

Enamikes tähtsates koondisemängudes on Tammemaa olnud seni oma positsioonil esimene varumees, sest Ardo Kreek ja Andri Aganits pole heade esitustega andnud muudatusteks põhjust. Milles on Tammemaa enda hinnangul kahest koondisekaaslasest sammu võrra maas?

«Niimoodi on raske öelda, eks kõigil ole oma tugevused. Palju sõltub ka sellest, kui heas vormis keegi parasjagu on. Tunnen, et mul on nii blokk, serv kui rünnak kesmisel tasemel - ükski neist elementidest pole hiilgav,» arutleb endine Tallinna Selveri ja Pärnu mängija.

Juhul kui Belgia meistrivõistluste finaal läheb viienda mänguni, pääseb Tammemaa koju alles pärast viiendat maid. Koondis alustab laagrit aga juba maikuu esimesel päeval.

«Gianniga (koondise peatreener Gheorghe Cretu - toim.) rääkisin hiljuti lühidalt. Ta ütles, et pean kiiresti pärast hooaja lõppu Eestisse tulema. Puhata saan ilmselt pärast Euroopa liiga lõppu ehk juuni teises pooles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles