PSG võidakse Meistrite liigast diskvalifitseerida

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas UEFA tahab PSG-d karistada?
Kas UEFA tahab PSG-d karistada? Foto: JB Autissier/imago/PanoramiC

UEFA poolt tellitud sõltumatu uuring paljastas andmetel, et Pariis Saint-Germaini sponsorlepingud on märgatavalt üle hinnatud, vahendab Financial Times. Nii võib väljaande sõnul UEFA PSG-d karmilt karistada ning Meistrite liigast diskvalifitseerida.

PSG on peamiselt just sponsortehingute toel toonud meeskonda 222 miljoni euro eest Neymari ja 180 miljoni euro eest Kylian Mbappe, kuid seni pole klubi Financial Fair Play ehk finantsilise ausa mängu reeglite rikkumise eest karistatud.

UEFA tellis detsembris PSG rahaasju uurima aga konsultatsioonifirma Octagoni ning esimene hinnang on karm: PSG tehingud on ilmselgelt üle hinnatud.

BBC küsis klubi esindajatelt ka kommentaari, kus PSG teatas esmalt, et klubi kohta valeandmete esitamine on kahetsusväärne. Lisaks kinnitati, et neil on rajaasjades väga selge ja läbipaistev vaade, eriti seoses lojaalsete partneritega. 

Et klubide finantsaasta kestab juuni lõpuni, ei maksa UEFA ametlikku otsust oodata. Karistusmäärad on aga erinevad - leebeim karistus on rahatrahv, kõige karmim aga erinevatest sarjadest eemalejäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles