Eksis Juventuse kaitseliin, mitte kohtunik Michael Oliver

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Oliver osutab penaltipunktile, Torino Juventuse jalgpallurid ei suuda otsust uskuda. Kohe algavad ägedad protestid, mille käigus teenib väravavaht ja kapten Gianluigi Buffon punase kaardi.
Michael Oliver osutab penaltipunktile, Torino Juventuse jalgpallurid ei suuda otsust uskuda. Kohe algavad ägedad protestid, mille käigus teenib väravavaht ja kapten Gianluigi Buffon punase kaardi. Foto: CURTO DE LA TORRE/AFP/Scanpix

Kui enamasti saavad jalgpallikohtunikud kriitikalaviini kaela pärast eksklikke otsuseid, siis vahetevahel ka pärast õigeid. Täpselt nii juhtus eile inglase Michael Oliveriga, kelle Torino Juventuse toetajad ning Madridi Reali / Cristiano Ronaldo vaenajad tembeldasid südametuks limukaks. Või millekski vängemaks.

Ometi oli Oliveri partii eeskujulik. Erakordses ja kohtunikule keerulises kohtumises, kus Realil ei sujunud mitte miski ja Juventus oli uskumatul moel saavutanud 3:0 edu ning seisu kokkuvõttes 3:3 viigistanud, oli inglane korduvalt ja resoluutselt keeldunud allumast Reali tavapärastele provokatsioonidele (lihtsad kukkumised, kätelaiutamised, Cristiano Ronaldo pikad-pikad põrnitsemised, kodupubliku vilekoor), millega prooviti 33-aastast kohtunikku eksima panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles