Ehsan Hadadi naaseb tippu? Iraani kettahiid avas hooaja vägeva tulemusega

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehsan Hadadi on käinud Eestis mitmeid kordi võistlemas ja heitnud siin ka oma rekordi. Antud pildil on ta koos Aleksander Tammertiga.
Ehsan Hadadi on käinud Eestis mitmeid kordi võistlemas ja heitnud siin ka oma rekordi. Antud pildil on ta koos Aleksander Tammertiga. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Gerd Kanteri ja Aleksander Tammerti üks kunagisi põhikonkurente, Iraani kettaheitja Ehsan Hadadi avas hooaja Californias Chula Vistas tippklassist 68.65-ga.

Teine oli eilsel võistlusel Londoni MM-i hõbedamees, rootslane Daniel Stahl 68.03-ga. Äramärkimist väärib aga kindlasti ka tema 20-aastane kaasmaalane, kolmanda koha saanud Jakob Gardenkrans, kes viis isikliku rekordi 58.02-lt 63.63-ni.

Teheranist pärit Hadadi hiilgeajad jäid aastatesse 2008-2012, mil ta Tallinnas tänaseni kehtiva Aasia rekordi heitis (69.32) ja tiitlivõistlustel kaks medalit võitis (2011 MM-pronks ja 2012 OM-hõbe). 

Olgugi et Chula Vista on tänu tuulisele ilmale tuntud ideaalse heitekohana (staadioni rekord kuulub 2010. aastast 71.45-ga Gerd Kanteri nimele), andis Hadadi tulemus ja Stahlist jagu saamine märku, et tegu võib olla Iraani heitja uue tulemisega. Eilne tulemus oli 33-aastase sportlase viimase kümne aasta parim. Mullu heitis ta 65.66 ja tunamullu 63.61.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles