Venelannast olümpiavõitja sai kohtus seljavõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin ja Mihalina Lõsova
Venemaa president Vladimir Putin ja Mihalina Lõsova Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik

«Paraolümpia skandaal! Venemaa dopingupatune sportlane võib sõita Pyeongchangi!» pealkirjastas Saksamaa väljaanne Bild paar päeva enne Pyeongchangi paraolümpiamänge ühe oma artikli, mis rääkis kurikuulsast McLareni raportist ja sellega seotud suusatajast Mihalina Lõsovast. Lõsova kaebas seepeale väljaande kohtusse ning sai ka võidu.

Nägemispuudega Lõsova valmistus Pyeongchangi paraolümpiamängudel võistlema laskesuusatamises. Kümnekordse maailmameistrina oli ta ka suursoosik. Suur oli ta üllatus, kui avastas Saksamaa väljaandest Bild enda kohta käiva artikli, mis ristis ta dopingupatuseks. Rahvusvahelise paraolümpiakomitee sõnul oli kõik aga siiski korras ning Lõsova tuli siiski Lõuna-Koreas starti. Pyeongchangis võitis ta 6 km ja 12,5 km distantsid.

Saaga polnud aga läbi. Lõsova palus väljaandel artikkel kustutada, kuid tema palvet ei täidetud. Seepeale otsustas Lõsova väljaande kohtusse kaevata ning Venemaa spordiministri Pavel Kolobkovi sõnul saadi ka võit, vahendab TASS. Kolobkov kinnitas, et Lõsovat on viimase kümne aasta jooksul kontrollitud mitmeid kordi ning kõik tema dopinguproovid on olnud negatiivsed.

«Olümpiasportlased Venemaalt» võitsid Pyeonghangi paraolümpiamängudel 24 medalit, neist kaheksa kulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles