42-aastane Venemaa legend lõpetab sportlaskarjääri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tetjuhhin.
Sergei Tetjuhhin. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

2012. aasta Londoni olümpiamängudel kauaoodatud kuldmedali saanud Venemaa võrkpallur Sergei Tetjuhhin teatas sportlaskarjääri lõpetamisest. Venemaa tippklubi Belgorodi Belogorje jätkab kõige kuulsama ründajata.

Lisaks kuldmedalile, mis 42-aastane Tetjuhhin Londonis (2012) võitis, hoiab venelane auhinnakapis Sydney (2000) hõbemedalit ning Ateena (2004) ja Pekingi (2008) pronksmedaleid. Venemaa koondist esindas Tetjuhhin karjääri jooksul 450 (1996-2016) mängus.

Tetjuhhin tegi pikale ja edukale karjäärile ilusa lõpu Belogorje 3:0 ja 3:2 võiduga lõppenud CEV karikafinaalis Ankara Ziraat Bankasi üle. Tegu oli Venemaa klubi teise võiduga CEV karikasarjas, vahendab Volley.ee. Venemaa kõrgliigas läks Belogorjel halvasti. Põhihooaega lõpetati Kaasani Zeniidi järel kindlalt teisena, aga juba veerandfinaalis jäädi kahel korral 0:3 alla Kemerovo Kuzbassile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles