Galerii: Mihkel Kurg vedas Rakvere Tarva II liiga võitjaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Saku II liiga võitjaks krooniti Rakvere Tarvas, kes alistas finaalmängus Tallinna Kalev/TLÜ II meeskonna numbritega 65:92.

Võitluslikult alanud finaalkohtumise esimese veerandi võitis Tarvas 28:18. Aivo Erkmaa hoolealused tegid teise veerandi alustuseks aga 10:0 spurdi ning tablool olid viiginumbrid 28:28. Neljandiku teine pool kuulus taas selgelt läänevirulastele ning poolajale siirduti Rakvere 44:32 juhtimisel.

Pärast poolajapausi said viskekäe soojaks vanameistrid Mihkel Kurg ja Renato Lindmets, kes viisid enne otustavat neljandikku väljakuperemehed ette 73:51. Viimasel veerand Tallinna Kalev/TLÜ mehed enam mängu pööret tuua ei õnnestunud ja 92:65 võiduga kindlustas Saku II liiga kuldmedali Rakvere Tarvas.

Finaalturniiri MVP-ks valitud Mihkel Kurg tõi võitjate parimana 22 punkti. Ander Talu lisas 13 silma, Renato Lindmets lisas 11 punkti ja 13 lauapalli. Kalevlaste resultatiivsem oli täna Mikita Balaban 15 punktiga.

«Müts tuleb maha võtta meie noorte mängijate ees, kes ei löönud enne finaalturniiri värisema ja võitlesid tulihingeliselt ja olid valmis,» rääkis Basket.ee-le täna hoos olnud Kurg. «Minu jaoks on kõige tähtsam see, et mind seob ajalugu Rakvere klubiga ja nii kui minuga hooaja alguses ühendust võeti, olin ma nõus meistriliiga võistkonna kohast loobuma ja tulema teist liigat mängima. Et Rakvere, üks kihvtimaid korvpallimekasid, saaks sinna kuhu ta kuuluma peab. Esimene samm on tehtud ja järgmine aasta võitleme edasi, et koht seal üleval oleks jälle meie.»

Kure sõnul jätkab ta järgmisel hooajal Tarvases. «Lakun haavad ära, hakkan varakult trenni tegema ja sügisel paneme pallid jälle korvi!» sõnas Kurg enesekindlalt.

Tallinna Kalevi treener Allar Raamat sõnad mängujärgselt: «Meie liider ja meeskonna IQ Tom Kaldre on vigastusega väljas ja noored tagaliini mehed jäid vastastega hätta. Mihkel Kurg oli täna väga tubli. Renato on väga hea korvialune jõud ja pani ennast maksma. Oleme Tarvast sel hooajal kaks korda võitnud, ka nende koduväljakul. Täna oli nende päev. Ei saa öelda, et me selle hõbeda võitsime.»

Saku II liiga pronksi võitis Reinar Halliku KK/Jõhvi SK, kes alistas kolmanda koha mängus BC Viljandi/Telliauto.ee 82:65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles