Markkanen liitub suvel Soome koondisega ja mängib ilmselt kahel korral Eesti vastu!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkaneni saab suvel näha suure tõenäosusega mängimas Saku suurhallis.
Lauri Markkaneni saab suvel näha suure tõenäosusega mängimas Saku suurhallis. Foto: Newspix24/SIPA/Newspix24/SIPA

Loetud päevad tagasi NBA-s unelmate debüüthooaja lõpetanud Lauri Markkanen liitub suvel Soome koondisega, teatas täna hommikul Soome korvpalliliit.

Põhjanaabrid on alustanud valikturniiri kahe võidu ja kahe kaotusega. Allesjäänud mängud Tšehhi ja Islandiga, mis peetakse pärast jaanipäeva, on seega edasipääsu silmas pidades suure kaaluga. Neljasest alagrupist pääsevad järgmisse ringi kolm paremat.

Eesti korvpallikoondis peab teatavasti juuni lõpus, vahetult enne tähtsaid valikmänge Soomega kaks sõpruskohtumist. Esimene matš on planeeritud 21. juuniks ja toimub Saku suurhallis. Korduskohtumine Helsingis peetakse päev pärast jaanipäeva, 25. juunil. Et tegu on viimaste kontrollkohtumistega, osaleb nendes väga suure tõenäosusega ka Markkanen.

20-aastane ääremängijast sai Soome koondise võtmemängija mullusel EM-finaalturniiril (keskmiselt 19 punkti ja 6 lauapalli), kus teeniti nelja võiduga 11. koht. Suure ajalooga Chicago Bullsis kerkis supertalent samuti kiiresti põhitegijaks, kogudes debüüthooajal keskmiselt 15 punkti ja 7 lauapalli mängu kohta. Play-off'i noor ja kogenematu meeskond siiski ei jõudnud.

MM-finaalturniir peetakse 2019. aasta augustis ja septembris Hiinas.

MM-valikturniiri F-grupp:

1. Tšehhi 3-1
2. Island 2-2
3. Soome 2-2
4. Bulgaaria 1-3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles