Sebastian Vettel kirus Hiina GP kohtunikke

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: JOHANNES EISELE/AFP

Ferrari vormelipiloot ja MM-sarja üldliider Sebastian Vettel, kes piirdus eilsel Hiina etapil alles kaheksanda kohaga, sõnas, et turvaauto sekkus rajale talle ebasoodsal ajal.

Ohutusauto tuli rajale Toro Rosso sõitjate Pierre Gasly ja Brendon Hartley tõttu, kes võidusõidu keskpaigas omavahel kokku põrkasid. Avariist maha jäänud katkised jupid vajasid Shanghai ringraja eelviimases kurvis koristamist ja tempo rahustamiseks sekkus turvaauto.

Enne intsidenti teist kohta hoidnud Vettel ei jõudnud erinevalt Red Bulli pilootidest vajalikku boksipeatust teha ja rehve vahetada ning seetõttu langesid hoobilt tema võiduvõimalused. «Mõistan, et kui midagi juhtub, siis peab kiiresti reageerima,» sõnas neljakordne maailmameister väljaandele Autosport.

«Aga kui praht oli rajal kaks ringi, siis miks ei kutsutud turvaautot pool minutit varem? Kõik oleksid saanud otsustada, kas teha boksipeatus või mitte. Minu arvates ei ole see õige suhtumine, kui nõnda aktiivselt muudetakse sõidu saatust,» polnud Vettel sõidu kohtunike otsusega rahul.

Vetteli edu MM-sarja üldarvestuses vähenes Hiinas neljanda koha saanud tiitlikaitsja Lewis Hamiltoniga (Mercedes) üheksale punktile. Meeskondlikus arvestuses möödus Mercedes ühe punktiga Ferrarist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles