Video: äärekohtuniku lipust haaranud Transi peatreenerit ootab ilmselt pikem juhendamiskeeld

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi peatreener Adjam Kuzjajev seisab silmitsi pikema juhendamiskeeluga.
Narva Transi peatreener Adjam Kuzjajev seisab silmitsi pikema juhendamiskeeluga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laupäevases jalgpalli Premium liiga lahingus Tartu Tammeka ja Narva Transi vahel eemaldati viimaste peatreener Adjam Kuzjajev. Tegu oli veidra juhtumiga, sest Transi juhendaja saadeti lühikese aja jooksul minema koguni kaks korda.

Kuzjajev polnud teisel poolajal rahul, et peakohtunik Kristo Külljastinen ei andnud kaarti Tammeka mängijatele Tauno Tekkole ega Silver Graubergile. Tekko tegi keskväljal Dmitri Barkovile vea ning Grauberg astus seejärel ohtlikult Transi mängija pea peale. Külljastinen saatis tehnilisest alast väljakule tulnud emotsionaalse Kuzjajevi rahunema.

Transi peatreener kõndis riietusruumi poole samal ajal kui tema hoolealused jõudsid standardolukorrast sihile, kuid äärekohtunik tõstis suluseisu märgiks lipu. Kuzjajev polnud taaskord kohtuniku otsusega rahul ning haaras äärekohtuniku töövahendist kinni.

Kui mängust eemaldamisega kaasneb automaatselt ühemänguline juhendamiskeeld, siis Kuzjajev seisab ilmselt silmitsi pikema keeluga. 

«Sellisel puhul täidavad mängu kohtunik ja inspektor raportid, kus erijuhtumite kohta tehakse märge ja selle alusel algatatakse distsiplinaaruurimine. Kogutakse ütlusi kohtunikelt ja teistelt asjaosalistelt, võimalusel vaadatakse videomaterjali ning seejärel tehakse otsus,» sõnas Eesti jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht Postimehele.

Uiboleht lisas, et otsus langetatakse enne järgmist Narva Transi kohtumist (21. aprillil kodumäng Tallinna Kaleviga) ehk tõenäoliselt neljapäeval või reedel.

Esineb võimalus, et juhendamiskeelule lisaks võib jalgpalliliit karistada Narva Transi rahatrahviga, sest klubi vastutab nii treeneri kui mängijate käitumise eest. Ka varasemaid karistusi arvestatakse raskendavate asjaoludena, kuid kõnealune rikkumine oli Kuzjajevi ja Transi esimene sellel hooajal.

Tammeka - Transi mängu tipphetked (Kuzjajevi vihapurse alates 1.45):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles