FIA võistlusdirektor: Verstappen peab nüüd olema ettevaatlik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS

FIA võistlusdirektor Charlie Whiting luges Hiina GP-l avarii põhjustanud Max Verstappenile sõnad peale ning hoiab edaspidi noormehel pingsalt silma peal.

Verstappen põhjustas Hiina GP-l avarii, mis rikkus MM-sarja üldliidri Sebastian Vetteli võimalused püüda kõrget kohta. Verstappenile määrati võistluste käigus 10-sekundiline karistus, mis kukutas ta Hiina GP lõpparvestuses neljandalt kohalt viiendaks.

«Kohtunikud on oma otsuse teinud ning ma ei arva, et see teema peaks edasi minema. Ta tegi vea ja sai selle eest karistada,» ütles Whiting.

Lisaks ajalisele karistusele määrati Verstappeni karistusregistrisse kaks trahvipunkti, kokku on tal neid nüüd viis. Kui 12 kuu lõikes koguneb võidusõitjale 12 trahvipunkti, peab ta ühe etapi vahele jätma.

«Meid on veidi kritiseeritud, kuid milleks trahvipunktid siis on? Need on selleks, et pöörata korduvatele rikkumistele suuremat tähelepanu. Tal on nüüd viis trahvipunkti ja mina ütlen, et ta peab olema ettevaatlik,» lausus  Whiting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles