Noorte peatreenerite lahing poolfinaalikoha nimel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka lätlasest peatreener Kristaps Zeids (27) tegi piirilinna korvpallimeeskonnast medalinõudleja. Eesti meistriliiga veerandfinaalis astuvad talle vastu Heiko Rannula (34) ja Pärnu.
Valga-Valka lätlasest peatreener Kristaps Zeids (27) tegi piirilinna korvpallimeeskonnast medalinõudleja. Eesti meistriliiga veerandfinaalis astuvad talle vastu Heiko Rannula (34) ja Pärnu. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli meistriliiga põhiturniir lõppes laupäeval, kuid play-off-paarid olid selged juba varem. Kui tiitlikaitsja ja põhiturniiri võitja Kalev/Cramo ja teine Tartu Ülikool tagasid otsepääsme poolfinaali, siis Rapla, Valga, Pärnu ja TLÜ/Kalev alustavad sellel nädalal veerandfinaalseeriatega.

Kõigi eelduste kohaselt pääseb poolfinaali Rapla, kes läheb veerandfinaalseerias vastamisi vigastustest räsitud Kaleviga. Samad meeskonnad kohtusid laupäeval peetud põhiturniiri viimases lahingus, kui Rapla teenis koguni 30-punktilise võidu. Põhjapanevaid järeldusi ei tasu pingevabast mängust teha, kuid fakt on see, et Aivar Kuusmaa ja Rapla on Gert Kullamäe ja Tallinna Kalevi vastu selged soosikud. Oleks kerge üllatus, kui mullune hõbedameeskond veerandfinaali 3:0 ei võidaks.

Oluliselt põnevamaks kujuneb ilmselt veerandfinaal, mille osalised on põhiturniiri neljas ja viies meeskond ehk Valga ja Pärnu. Põhiturniiril jäi omavaheline võitude ja kaotuste saldo kaks-kaks, kusjuures mõlemad meeskonnad teenisid ühe võidu võõral väljakul. Koduväljakueelis soosib veerandfinaalis Valgat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles