Itaalia jalgpallikohtunike pealik: Buffon võiks oma sõnadega ette vaadata

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon Michael Oliveriga sõnelemas
Gianluigi Buffon Michael Oliveriga sõnelemas Foto: www.imagephotoagency.it/imago/Gribaudi/ImagePhoto

«Ilmselgelt ei ole tal rinnus süda, vaid selle asemel on prügikast! Pealegi: kui sul pole piisavalt iseloomu, et sellisele staadionile ja sellisele väljakule astuda, siis istu parem koos naise ja lastega tribüünil, joo Sprite'i ja söö krõpsu!» lajatas mäletatavasti Torino Juventuse väravavaht Gianluigi Buffon pärast Meistrite liiga veerandfinaali, mida ta peakohtunikust Michael Oliverist arvab. Itaalia jalgpallikohtunike liidu president Marcello Nicchi pole temaga põrmugi rahul.

Juventus oli korduskohtumist Realiga viimas lisaajale, kuid kohtunik Oliver määras 93. minutil hispaanlaste kasuks penalti. Buffon kaotas kaine mõistuse ning elas end valjult kohtuniku peal välja. Oliver näitas talle teist korda mõtlemata punast kaarti. Cristiano Ronaldo realiseeris nende kasuks määratud penalti ning Real sammus kahe mängu kokkuvõttes 4:3 võiduga poolfinaali.

Buffon jäi ka paar päeva pärast juhtunut oma käitumisele kindlaks: «Pidin end välja elama, isegi kui see kahjustas minu mainet.»

Itaalia jalgpallikohtunikud on Buffoni peale aga siiski pahased. Jalgpallikohtunike liitu juhtiv Nicchi andis Radio Unole intervjuu, kus sõnas, et Buffonist saaks tulevikus ka suurepärane peatreener, ent: «Sellisel tasemel peab olema oma sõnadega ettevaatlik. Seda kuulavad ka lapsed.»

Nicchi arvates võinuks Buffon enne mõelda, mida ta ütleb. «Kui see oleks juhtunud Itaalias, oleksin kohtunikku kaitsnud. Kohtunikke ei tohiks ähvardada ei enne mängu, selle ajal ega pärast seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles