Sõudjad katsetasid uut lähenemist. Killing: peame hakkama mahtu koguma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Killing
Matti Killing Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvusvaheline sõudehooaeg algas läinud nädalavahetusel eestlaste osalusel Horvaatias Zagrebis toimunud jõuprooviga. Treenerite arvates võib värskeid starte kordaläinuks lugeda. 

«Nii pikk laager oli meie jaoks uus olukord. Meenutan, et Rio-aastal tegime kahenädalased tsüklid. Võib öelda, et kõik mehed on üsna sarnases konditsioonis ning ka Andrei Jämsä hakkab üha paremini liikuma,» rõõmustas Killing sõudeliidu kodulehekülje vahendusel. 

Eestlaste parima etteastega sai ühepaadil hakkama mullu oma esimese MM-medali võitnud Kaur Kuslap, saades ajaga 7.04,64 viienda koha. Mõnevõrra üllatuslikult jõudis ülejäänud tugevate Eesti sõudjate ees finaali Jüri-Mikk Udam, kes sai ajaga 7.15,40 kuuenda koha.

A-finaali võitis serblane Marko Marjanović Rio olümpia hõbemedalisti Damir Martini ees. Kaspar Taimsoo sõudis B-finaalis ja oli seal 7.07,83-ga teine, kokkuvõttes aga kaheksas. Talle järgnesid Tõnu Endrekson 7.15,46 ning Andrei Jämsä 7.23,96-ga. Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Oskar Kuzmin lõpetasid oma etteaste C-finaalis.

Pühapäeval moodustati tippudest paarisaerulised kahepaadid. Parima esituse tegid Kaur Kuslap ja Allar Raja, kes said ajaga 6.27,77-ga serblaste Miloši-Nenadi järel (6.25,97) teise koha. Taimsoo ja Anderson olid 6.31,71-ga neljandad ning vanameistrid Jämsä ja Endrekson 6.43,33-ga viiendad.

«Tunnetan, et distantsi on veel vähe ja järgmises treeningfaasis peame hakkama mahtu koguma,» rääkis Killing. «Ka Damir Martin kurtis ühepaadil teiseks jäädes, et vee peal on vähe käidud ja ju see ikka mõjutab. Analüüsin olukorda, võtan mehed saabuval kolmapäeval Pärnus kokku ja asume tegutsema.»

Mai lõpuni kavatsetakse treenida Pärnus ja Viljandis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles