Tipphetked: vaata, kuidas Kalev/Cramo tippklubi nuhtles, ent võidu maha mängis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpalliklubi leppis Ühisliigas kaotusega, jäädes võõrsil Venemaa tippklubi Peterburi Zeniidile alla 80:85. 

Kalevi mängijad alustasid avaveerandit võimsalt, minnes veerandi keskel kohtumist suisa kaheksa punktiga juhtima. Väikesele puhkusele mindi siiski kõigest 21:19 eduseisus. 

Teine veerandaeg algas aga taas Kalevi taktikepi järgi. Neli minutit enne esimese poolaja lõppu mingi kohtumist juba üheksa punktiga (41:32) juhtima. Poolaja võitis Kalev 47:40.

Teise poolaja alguses hakkas Zeniit vahet vähendama ning kaks minutit enne veerandaja lõppu oli seis viigis 56:56. Siis mindi aga jälle 7 punktiga ette (Briscoe oli selleks ajaks kogunud juba 19 punkti) ning viimasele veerandajale mindi vastu 65:58 eduseisus.

Zeniit läks lõpuks kohtumist juhtima alles 4.20 enne kohtumise lõppu, kui Artjom Viktrjovi vabavisked tõid tabloole 71:70. Paari minutiga suurendati vahe neljale punktile. Siiski jõudsid kalevlased vaid punkti kaugusele, kuid 2.20 enne lõppu sai Thomas Van der Mars oma viienda vea. 1.18 enne mängu lõppu tõi Kristjan Kanguri vabavise tabloole taas viigiseisu 78:78. 

Järgnes viimane põnevusminut: Marko Simonović tabas kolmese, Briscoe tabas kahepunktiviske, ent jättis vabaviske realiseerimata. Pool minutit enne oli Kalev veel kahe punktiga maas, ent Briscoe tegi otsustaval hetkel ründevea. Kalev proovis veel seisu parandada Jõesaare kolmepunktiviskega, ent see ei tabanud. 

Vigadega välja langenud Bojan Subotic viskas 24 punkti, võttis neli lauapalli, Isaiah Briscoe viskas 24 punkti, andis seitse resultatiivset söötu ja võttis neli lauapalli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles