Videokohtunik tekitas Bundesligas äärmiselt totra olukorra

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainz - Freiburg
Mainz - Freiburg Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Jalgpalli Bundesligas leidis eile aset totter juhtum, kui Mainzi kasuks määrati mängus Freiburgiga penalti ajal, mil mõlema meeskonna mängijad olid juba poolajapausil riietusruumis.

Pärast nõupidamist videokohtunikuga leidis väljakukohtunik Guido Winkmann, et avapoolaja viimasel rünnakul oli Freiburgi mängija oma karistusalas mänginud käega. Kogu loo totrus seisneb aga selles, et ajaks, mil Winkmann videokohtunikuga ühele meelele jõudis, olid enamus mängijatest juba riietusruumis.

Nii pidigi Winkmann minema meeskondade riietusruumi, et mängijad sealt penaltiolukorraks tagasi kutsuda. Väljakule tuli tagasi kogu Freiburgi ning poolik Mainzi tiim. Mainzi mängija Pablo de Blasis oli penaltipunktilt täpne ning viis kodumeeskonna 1:0 juhtima. Kokku venis kogu olukord kuue minuti pikkuseks.

Teise poolaja algus venis veelgi, sest fännid loopisid väljakule WC-paberit. Sedapuhku polnud tegu protestiga videokohtunike vastu, vaid Bundesliga mängugraafiku. Nimelt ei meeldi Saksamaa jalgpallisõpradele, et liigajalgpalli mängitakse esmaspäeva õhtuti.

Mainzi 2:0 värav sündis 78. minutil ning taaskord oli täpne De Blasis. Liigatabelis on Freiburg 30 punktiga 16. kohal ehk väljalangemistsoonis. Mainzil on punkte sama palju, ent nende koht tabelis on 15.

Videot videokohtuniku olukorrast on võimalik vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles