Mis saab jäähoki MM-il Soome koondisest?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida Panthersi 22-aastane supertäht Aleksander Barkov on üks nimekatest loobujatest.
Florida Panthersi 22-aastane supertäht Aleksander Barkov on üks nimekatest loobujatest. Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Soome jäähokikoondis on minemas kahe ja poole nädala pärast Taanis algavatele maailmameistrivõistlustele vastu ühe oma kõigi aegade nõrgema koosseisuga, sest olümpia-aastal on alaliidul olnud suuri raskusi paremate mängijate kohale meelitamisega.

Koondisekutsest on tänaseks erinevatel põhjustel loobunud sellised tippmängijad nagu Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Rasmus Ristolainen, Artturi Lehkonen, Kari Lehtonen, Jesse Puljujärvi, Teemu Hartikainen, Oskar Osala, Mikko Koskinen, Esa Lindell ja Petri Kontiola. Lõplikku otsust pole veel langetanud Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Lisaks alustasid 21 soomlast eesotsas Patrik Laine ja Mikael Granlundiga äsja NHL-is play-off'i ning suurem osa neist lihtsalt ei jõua koondisega liituda. Vaid need, kes avaringis välja pudenevad, saaksid soovi korral rahvusmeeskonnale appi tõtata.

Soome jäähokiliidu esimees Harri Nummela ootaks noortelt suuremat huvi koondise tegemistes kaasa lüüa. Tema sõnul on arusaadav, kui kutsest ütlevad ära Jokineni-sugused pere juures olla eelistavad veteranid või tõsisema vigastusega kimpus olevad mehed, kuid teiste eemalejäämist ta ei mõista.

«Me väga ootame ja loodame, et nooremad mängijad tahaksid koondisse tulla. Nad kõik on saanud päris palju Soome hokilt. See summa on umbes 100 000 eurot, mis keskmiselt ühesse Soome koondislasse on panustatud, kui ta on olnud asja juures 16. eluaastast karjääri lõpuni välja,» sõnas Nummela tabloidile Iltalehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles