Vormelilegend pääses üliohtlikust kasvajast eluga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubens Barrichello.
Rubens Barrichello. Foto: CHRIS TROTMAN/AFP

Endine Brasiilia vormelisõitja Rubens Barrichello teatas kodumaa televisioonile, et pääses paar kuud tagasi üliohtlikust kasvajast eluga.

Aastatel 1993-2011 kuninglikus vormelisarjas osalenud ja 11 korral poodiumi kõrgeimale astmele jõudnud Barrichello viidi haiglasse veebruaris pärast peavalu üle kurtmist. 45-aastasel mehel avastati kasvaja kaela piirkonnas.

«Mulle tehti hulgaliselt kontrolle, et saada teada minu tervislikust seisundist. Mul avastati väike kasvaja kaelal, mille nad eemaldasid pärast Interlagose võistlust, kus ma osalesin,» rääkis Barrichello. «See oli healoomuline kasvaja, aga ma pidin laskma selle eemaldada, sest see oleks kasvanud ja tekitanud autos ebamugavustunnet,» lisas brasiillane.

Arstide hinnangul vormelilegendil vedas, et Barrichello sedavõrd kiiresti haiglasse toimetati. «Kui ma haiglast lahkusin, siis nad ütlesid mulle, et ainult 14 protsenti inimestest tulevad sellisest olukorrast välja. Paljud kannatavad tõsiste järelmõjude all või isegi surevad,» selgitas Barrichello.

Barrichello kuulus vormel-1 karjääri tippaastatel Ferrari meeskonna hingekirja, kuid jäi selgelt seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri varju, kes oli kindlalt Ferrari esisõitja. Karjääri lõpetas brasiillane aastal 2011 Williamsis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles