Rein Taaramäe: peagi algavad mulle sobivad võidusõidud, enesetunne läheb paremaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: directvelo.com

Direct Energie jalgrattur Rein Taaramäe rääkis sotsiaalmeedia vahendusel oma viimase aja tegemistest.

30-aastane Taaramäe osales märtsi lõpus Induraini klassikul Hispaanias. «Enesetunne oli pigem kehv, kuid ootuspäraselt, sest sõit toimus halval kuupäeval, arvestades minu varasemat mägedelaagrit, kuid olin sellega arvestanud ja võtsin sõitu kui treeningut,» kirjutas rattur.

Seejärel osales Taaramäe Prantsusmaal kolmepäevalisel velotuuril. «Enesetunne Ardennes’il oli pigem hea ja kindlasti oli see hea hüppelaud järgmisteks startideks.»

11. aprillil pidi eestlane startima juba järgmisel klassikul, mis toimus Belgias. «Kui raskele lõpuringile jõudsime, kus oli kurv kurvis ja lühikesi tõuse ning ka munakivi, siis sain kiiresti aru, et polegi (eelmisest velotuurist) ära taastunud.»

Möödunud laupäeval osales Taaramäe Prantsusmaal Finistere klassikul. «Eelnevad kaks päeva, mis Belgia ja Prantsusmaa sõidu vahele jäid, ilmutasid juba märke, et enesetunne on parem,» selgitas eestlane. «Kuna sõit oli jällegi jõuline ja soosis sprintereid, kes jõuavad lühikestel tõusudel kiirendada, siis minu ülesandeks tiimi poolt jäi kaugelt rünnakut proovida ja niiviisi sõit raskeks teha ning teised nii-öelda närvi ajada.»

Ta lisas: «Minek oli küll hea, aga mitte nüüd nii võimas, et 40 km üksi lammutada. 20 km enne joont olidki kõik jälle koos. Tegin veel viimase hingetõmbe ja aitasin oma tiimi eelviimase tõusu all ja siis olin omadega läbi ning jäin maha.»

Taaramäe hooaeg jätkub juba eeloleval pühapäeval Liege-Bastogne-Liege klassikuga Belgias. «Võtan asja rahulikult. Pole midagi kaotada, pigem võita. Vaatan pigem tulevikku. Peagi algavad ka minule sobivad võidusõidud ehk mägisemad velotuurid. Ja mis põhiline – enesetunne läheb paremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles