Video: Hull avavaatus! Žalgiris tuli kaotusseisust välja ja võitis lisaajal Olympiakost!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Pangos koos Arturas Milaknise ja Paulius Jankunasega tänast võitu tähistamas.
Kevin Pangos koos Arturas Milaknise ja Paulius Jankunasega tänast võitu tähistamas. Foto: euroleague.net

Leedu spordi au ja uhkus Kaunase Žalgiris alustas Euroliiga veerandfinaalseeriat Pireuse Olympiakose vastu võõrsil ülimaguse 87:78 lisaaja-võiduga.

Žalgiris alustas mängu kahvatult ja kaotas avaveerandi suisa 11 punktiga, 12:23. Seejärel õnnestus Sarunas Jasikeviciusel 21. sajandil oma esimest (!) Euroliiga play-off'i kohtumist mänginud Leedu klubi mängumootor tööle saada ja poolajaks vähendati vahe kuuele silmale.

Teine poolaeg kulges juba täielikult punkt-punkti heitluses. Normaalaja lõpuminutitelgi ei suudetud paremat välja selgitada ja nii ootas sarnaselt põhiturniiri viimasele voorule, kus samad meeskonnad Kreekas samuti 40 minutiga arveid klaarida ei suutnud, ees lisaaeg.

Viieminutilisel lisaajal haaras kiiresti juhtohjad Žalgiris, kes mõnepunktilist edu käest ei andnudki. Kui põhiturniiri viimases mängus teeniti lisaajal ühepunktiline võit, siis täna näitas tabloo Brandon Daviese kolmepunktirünnaku järel leedulaste üheksapunktilist paremust.

Žalgirise kangelased olid täna 26-aastase Daviese kõrval Kevin Pangos ja Arturas Milaknis. Nimetatud trio kogus lõpuks vastavalt 21, 20 ja 16 punkti. 33-aastane Paulius Jankunas viskas oma elu esimeses Euroliiga play-off'i mängus 4 punkti ja võttis 7 lauapalli. Kreeklastele tõi 35-aastane Vassilis Spanoulis 25 silma, ent lisaaja lõpuminutitel eksis temagi.

Kolme võiduni peetav seeria jätkub juba ülehomme ehk reedel, kui taas minnakse vastamisi Kreekas.

Täna tehti algust veel ühes seerias, kui Istanbuli Fenerbahce alistas koduväljakul 82:73 Baskonia.

Mängu eel:

Šarunas Jasikeviciuse hoolealused lõpetasid põhiturniiri kuuendana, mis tähendas, et täna algavas veerandfinaalis kohtutakse Kreeka suurklubi, põhiturniiril kolmanda koha saanud Pieruse Olympiakosega.

Kui Žalgiris pole pärast Euroliiga 2005. aasta Euroliiga süsteemimuudatust ühtegi mängu play-off'is pidanud, siis Olympiakosel on selles arvestuses enim mänge turjal. Euroliiga meistriks on tuldud sel sajandil kahel korral - 2012. ja 2013. aastal -, finaalis mängiti aga viimati mullu.

Žalgiris lõpetas põhiturniiri mäletatavasti just võiduga Olympiakose üle. Kreeklastest saadi võõrsil jagu lisaajal ühe punktiga, 86:85.

Tagasi üles