Suure edasisammu teinud McLaren noolib jälle igalt etapilt punkte?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas McLaren jõuab sellel hooajal poodiumile šampanjat pritsima?
Kas McLaren jõuab sellel hooajal poodiumile šampanjat pritsima? Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

McLareni vormel 1 meeskond on kaugel oma hiilgeaegadest, kuid võrreldes viimaste hooaegadega on tehtud selgelt suured edasisammud.

Sellel hooajal on McLareni piloodid Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne kogunud kolme etapiga vastavalt 22 ja kuus silma ehk kokku suisa 28 punkti. Võrdluseks: aastatel 2015 ja 2017 ei suutnud Suurbritannia meeskond kolme etapiga punktiarvet avada, aastal 2016 saadi vaid üks punkt.

Kuuest võimalikust punktikohast on McLaren saavutanud viis: Austraalias 5. ja 9. koht, Bahreinis 7. ja 8. koht ning Hiinas 7. koht ja katkestamine.

Kui kogenud hispaanlane Alonso hoiab sõitjate arvestuses kõrget kuuendat kohta ja belglasest tulevikulootus Vandoorne paikneb 11. positsioonil, siis meeskondlikus arvestuses on nad parimad ülejäänutest. Teisisõnu: esikolmikule Mercedesele (85), Ferrarile (84) ja Red Bullile (55) järgneb just McLaren.

McLaren on kuninglikus vormelisarjas teeninud koguni 182 etapivõitu – enamat on suutnud vaid Itaalia meeskond Ferrari, kellel on kirjas 231 triumfi. Poodiumile on McLareni sõitjad jõudnud vormel 1 sarja ajaloos 485 korral ning parimaid stardikohti saavutanud 155 korral.

Meeskondlik maailmameistritiitel on McLarenile ulatatud kaheksal korral, kuid viimane pärineb eelmisest sajandist, aastast 1998. McLarenist edukamad on olnud vaid Williams üheksa ja Ferrari 16 tiitliga.

See on pelgalt statistika ja ilmselt McLaren sel hooajal siiski etapivõidu nimel ei sõida, mis juhuste kokku langemisega võib siiski heal päeval juhtuda, kuid mõne poodiumikoha (?) ja stabiilsete esitustega suudavad nad ehk meeskondlikus arvestuses neljandaks jääda.

Alonso sõnad pärast hooaja esimest etappi: «Järgmised kaks kuud on meie jaoks väga olulised. Kui see heitlus pole meistritiitli, siis loodetavasti mõne poodiumikoha nimel, sest autol on potentsiaali.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles