Toyota MM-tiimiga liitub rikkur? Mäkinen andis otsekohese vastuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen ja Toyota ralliauto.
Tommi Mäkinen ja Toyota ralliauto. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP

Toyota rallimeeskond jätkab MM-hooaega kolme autoga, kinnitas tiimi soomlasest boss Tommi Mäkinen väljaande Ilta-Sanomat vahendusel.

Ralliringkondades on viimastel kuudel spekulteeritud selle üle, kas Katari rikkurist sõitja Nasser Al-Attiyah liitub hooaja käigus Jaapani tehasetiimiga või mitte.

Kahel korral Dakari ralli võitnud Al-Attiyah on lootnud saada enda kasutusse neljanda Toyota Yarise WRC-masina ja pidanud sel teemal ka Mäkineniga läbirääkimisi.

«See ei saa ilmselt tõeks. Paistab, et sellest projektist ei tule midagi välja,» ütles Mäkinen.

53-aastase Mäkineni sõnul pole kuigi tõenäoline, et Toyota mõnel rallil nelja autoga välja tuleb.

«Kui räägin otsekoheselt meie olukorrast, siis loodetavasti ei pea me ühelgi rallil nelja autot välja panema, kuigi seda oleks võimalik iseenesest teha.»

«Ma ei usu, et me hakkame häirima oma praegust põhiprojekti. Keskendume täielikult MM-tiitli jahtimisele. Me pole seda võitlust veel kaotanud. Keskendume kõige tähtsamale.»

Ralli MM-hooaeg jätkub järgmisel nädalavahetusel Argentiinas. Toyota paikneb konstruktorite karikasarjas hetkel kolmandal kohal, jäädes vaid 18 punkti kaugusele liidrikohal asuvast Hyundaist. Sõitjate arvestuses on Ott Tänak kolmas, Esapekka Lappi kuues ja Jari-Matti Latvala seitsmes.

Nasser Al-Attiyah.
Nasser Al-Attiyah. Foto: Ricardo Mazalan/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles