Reinar Halliku korvpalliakadeemias asub tööle endine Eesti koondislane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Liivak.
Jaanus Liivak. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Veel eelmisel suvel Eesti korvpallikoondises mänginud Reinar Hallik siirdus pärast profikarjääri lõppu kodumaakonda Ida-Virumaale, et sealset korvpallielu turgutada. Asjad on liikunud kiiresti ning sügisest alustab Iisaku Gümnaasiumis Reinar Halliku korvpalliakadeemia. Sisseastumiskatsed algavad juba mai lõpus.

«Mul on hea meel, et saame täna rääkida juba kindlal toonil. Meil on õpilaskodus 26 kohta ja õppima ootame kõiki gümnaasiumiealisi lapsi üle kogu Eesti,» rääkis Hallik, kelle kõrval asub teise treenerina Iisakus tööle endine Eesti koondislane Jaanus Liivak.

Õpilaste valikul lähtutakse eelkõige nende soovist korvpalliga tõsiseselt tegeleda, kuid oma koht on ka laial silmaringil ja füüsilisel valmisolekul. «Meie eesmärk on teha seitse trenni nädalas ning selle kõrvalt pakkuda õpilastele ka kvaliteetset keskharidust. Korvpallisuuna õpilased saavad lisaainetena õppida spordipsühholoogiat ja lihashooldust. See on vajalik selleks, et nad oskaksid enda keha ja vaimu eest hoolt kanda,» rääkis plaanidest 34-aastane Hallik. Lisaväärtusena saavad kõik lõpetajad kohtuniku- ja treeneripaberid.

Korvpalliakadeemia sündis tänu kohaliku omavalitsuse, Alutaguse valla toetusele. «See, et korvpalliakadeemia rajamine Iisakusse sai rohelise tule, oli Alutaguse vallale suur ja julge väljakutse, mille eest tuleb vallajuhte siiralt tänada, sest mingid investeeringud on tänu sellele otsusele vallal vähenenud. Aga kindlasti on investeering haridusse ja lastesse minu hinnangul see kõige õigem koht.»

Gümnaasiumisse kandideerivatele õpilastele toimuvad sisseastumisvestlus ning kehalised katsed (korvpalli suunale õppima asujatele) 24. mail ja 20. juunil kell 12.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles