Peep Aaviksoo kohtus FIBA Europe presidendiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aaviksoo.
Peep Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel külastas Eestit FIBA Europe president Olafur Rafnsson ning kohtus Eesti Korvpalliliidu presidendi Peep Aaviksoo ning peasekretär Karel Loidega.

Olafur Rafnssoni ametiaja üheks esimeseks suureks muudatuseks oli A- ja B-divisjonide süsteemi kaotamine ning Euroopa meistrivõistlustele pääsevate võistkondade arvu suurendamine.

«Olen oma töös nii Islandi Korvpalliliidus, olümpiakomitees kui FIBA Europe juhatuses rõhutanud püramiidi vajalikkust. Rohujuuretasandi ja tippspordi vahel peab olema otsene seos, et oleks tagatud jätkusuutlikkus. Mul on hea meel, et Eesti korvpallis on selles valdkonnas tehtud jõulisi pingutusi ning tänaseks tegelevad suurklubid ka järelkasvuga. Kahjuks leidub Euroopas veel küllalt palju klubisid ja riike, kus soovitakse tegeleda vaid «õite noppimisega»,» lisas Rafnsson.

Eesti Korvpalliliidu president Peep Aaviksoo ütles: «Rahvusvahelise alaliidu presidendi Eestis viibimine andis meile hea võimaluse rääkida Euroopa korvpallist ja Eesti omast selle sees.»

Juttu oli võistlussüsteemidest erinevatel tasanditel. «Alaliidu eesmärk on arendada mängijaid ja loomulikult on turniiridel tähtis osa selle eesmärgi täitmisel, kuid täna neelavad võistlustel osalemise kulud paljudel väiksemate riikide alaliitudel lõviosa noortekoondiste eelarvetest. Peame koos leidma mooduse, kuidas saaksime olemasolevaid vahendeid kasutada noorte ettevalmistuseks ning noorteklubide ja –treenerite toetuseks,» lisas Aaviksoo.

Kohtumisel räägiti veel klubikorvpalli tippsarjadest ning meie regioonis toimuvate turniiride kuulumisest ühtsesse süsteemi, erinevate tiitlivõistluste korraldamisest Eestis ja paljust muust.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles