Bjørgenist rääkimine pani Johaugi pisaraid valama (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug pressikonverentsil
Therese Johaug pressikonverentsil Foto: NTB SCANPIX / REUTERS

18. märtsil lõppes Norra murdmaasuusataja, seitsmekordse maailmameistri Therese Johaugi 18-kuuline võistluskeeld. Üks asi jääb Johaugi aga kripeldama – temaga koos ei asu uuel hooajal võistlema tema lähedane sõbranna Marit Bjørgen.

15-kordse olümpiamedalisti Bjørgeni mittejätkamise peamiseks põhjuseks on motivatsioonipuudus. «Ma tean, et mul pole piisavalt motivatsiooni, et anda endast sada protsenti, seega otsustasin lõpetada,» sõnas suusakuninganna aprilli alguses NRK-le.

Johaug rääkis eilsel pressikonverentsil sõbrannast aga niivõrd emotsionaalselt, et hakkas suisa nutma. «Marit on olnud minu eeskuju väikesest tüdrukust peale. Tema kallistused on olnud alati minu jaoks väga tähtsad. Meie sõprus on kestnud nii mitu aastat ning see on tähendanud mulle ja minu karjäärile väga palju. Ta on mind alati toetanud,» sõnas Johaug.

Bjørgen on varem avaldanud, et Pyeongchangi klassikamaratoni kulla taga oli Johaug. Nimelt olid naised võistlusele eelneval õhtul Pyeongchangi raja üksipulgi läbi arutanud ning muuhulgas mõelnud ka sellele, kus 38-aastane norralanna rünnata võiks.

«Ta tähendab mulle palju ning Theresele kuulub osa sellest kullast,» sõnas Bjørgen.

Johaug ütles toona NRK-le, et Bjørgeni sõnad liigutasid teda.

«Rääkisin temaga päev enne võistlust ja tundsin rõõmu. Pole kedagi teist, keda ma armastaks niivõrd palju kui Maritit. Ta on jaganud mulle näpunäiteid ja õpetanud mulle nii palju. Ta on fantastiline suusataja, aga veelgi imelisem inimene, ja väga hea sõbranna!» lisas Johaug.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles